Latvijā vērojams jaunatklāto Covid-19 gadījumu pieauguma tempa samazinājums

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijā otro nedēļu vērojams jaunatklāto Covid-19 gadījumu pieauguma tempa samazinājums, informē Slimību kontroles un profilakses centra (SPKC) pārstāvis Gints Georgs Muraševs.

Viņš norādīja, ka aizvadītajā nedēļā, no 1. līdz 7.augustam, Latvijā jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits pieaudzis par 7,4%. Jau otro nedēļu tiek novērots neliels pieaugums salīdzinājumā ar iepriekšējo nedēļu. Nedaudz samazinājies arī pozitīvo paraugu īpatsvars - par 0,1%. Savukārt stacionāros vidēji dienā nonāca 27 pacienti, kas ir par 2,7% vairāk kā nedēļu iepriekš.

Muraševs atzīmē, ka aizvadītajās divās nedēļās visbiežāk Covid-19 gadījumi tika reģistrēti vecuma grupā 30 līdz 39 gadi. Neliels saslimstības pieaugums novērojams visā Latvijā, tomēr iepriekšējā nedēļā straujāks pieaugums bija Vidzemē, savukārt Rīgā un Latgalē vērojama stabilizācija.

Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomikas zonas vidējais Covid-19 saslimstības rādītājs turpina samazināties, arī atsevišķās valstīs, kur bija vērojami augsti pacēlumi, piemēram Itālijā, Vācijā, Francijā, Portugālē, patlaban Covid-19 gadījumu skaits mazinās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu