Itālijas nacionālkonservatīvo līdere aicina nobloķēt nelegālo imigrantu laivas jūrā (1)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Imigranti Itālijā. Ilustratīvs attēls.
Imigranti Itālijā. Ilustratīvs attēls. Foto: ALESSANDRO SERRANO/AFP

Itālijas nacionālkonservatīvās partijas "Fratelli d'Italia" (Itālijas brāļi) līdere Džordža Meloni, kuras partija atrodas vadībā priekšvēlēšanu aptaujās, paudusi viedokli, ka laivas ar nelegālajiem imigrantiem no Ziemeļāfrikas būtu jānobloķē jūrā.

"Labākais risinājums šai problēmai ir novērst aizbraukšanu un nevis iebraukšanu. Aizbraukšanas bloķēšana būtu efektīvāka," intervijā radio sacīja Meloni.

Saskaņā ar pašreizējām aptaujām vēlētāju atbalsts "Fratelli d'Italia" ir līdzvērtīgs atbalstam Mateo Salvīni vadītajai nacionālkonservatīvajai "Līgai" un kādreizējā premjera Silvio Berluskoni pārstāvētajai konservatīvo partijai "Forza Italia" ("Uz priekšu, Itālija!") kopā ņemot.

Šīs trīs partijas ir izveidojušas koalīciju, lai palielinātu savas izredzes uz uzvaru 25.septembrī gaidāmajās vēlēšanās. Tikmēr kreisajām un centra partijām joprojām nav izdevies apvienoties.

Meloni un Salvīni priekšvēlēšanu kampaņās likuši uzsvaru uz migrāciju un bēgļu jautājumiem.

Nelegālā imigrācija no Ziemeļāfrikas joprojām saglabājas augsta, un migrantus bieži krastā nogādā palīdzības organizāciju kuģi vai Itālijas krasta apsardze.

Meloni aicina izveidot Ziemeļāfrikā nometnes, kurās pārbaudīt migrantus, pirms viņi atstāj Āfriku, piebilstot, ka šādu risinājumu noteikti varētu apspriest ar Lībijas varasiestādēm.

Meloni rakstā, kas šodien publicēts laikrakstā "Corriere della Sera", salīdzina pašreizējo nelegālo imigrāciju Itālijā ar itāļu emigrāciju pēdējās desmitgadēs, un norādīja, ka itāļi devušies prom darba meklējumos, bet imigranti, kas tagad ierodas Itālijā, vēlas dzīvot uz valsts rēķina.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu