Atzīmējot otro gadu kopš falsificētajām prezidenta vēlēšanām, Rīgas baltkrievu diaspora rīko gājienu (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Juris Lisovs / TVNET

Atzīmējot otro gadadienu kopš falsificētajām Baltkrievijas prezidenta vēlēšanām, Rīgas baltkrievu diaspora otrdien plkst.19 rīkos gājienu no Nacionālās bibliotēkas līdz Brīvības piemineklim, informēja Baltkrievu bēgļu iniciatīvas grupas pārstāve Ilva Everte.

Gājienam sekos politieslodzītajiem un bēgļiem veltīta akcija pie Brīvības pieminekļa.

Pēc Evertes teiktā, kopš 2020.gada augusta protestiem, kas kļuva par sākumu Baltkrievijā vēl nepieredzētam vardarbības vilnim, Aleksandra Lukašenko režīmam apspiežot miermīlīgos protestētājus, patvērumu Latvijā lūguši vairāki desmiti Baltkrievijas pilsoņu.

Gājienā ir aicināts piedalīties ikviens Latvijas iedzīvotājs, kurš atbalsta baltkrievu cīņu par tiesībām uz cieņu, vārda brīvību un iespēju godīgās vēlēšanās izraudzīties savus priekšstāvjus, norādīja Everte.

Politisko partiju pārstāvji, kuri vēlas paust atbalstu baltkrieviem, ir aicināti neizmantot savu partiju simboliku. Tāpat gājiena organizatori lūdz apmeklētājus izmantot tikai brīvās Baltkrievijas balti sarkanbaltos karogus, kā arī Latvijas un Ukrainas karogus.

Rīgas dome, solidarizējoties ar baltkrievu režīma pretiniekiem, šodien izkārs brīvās Baltkrievijas karogu, bet vakarā Rātsnama fasādi izgaismos balti sarkanbaltu.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu