"Ļaunās mēles dzen viņu uz priekšu." Treneris pastāsta par Dončiča darbu vasarā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
NBA zvaigzne, Slovēnijas basketbolists Luka Dončičs
NBA zvaigzne, Slovēnijas basketbolists Luka Dončičs Foto: FIBA.com

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne un Slovēnijas izlases līderis Luka Dončičs vasarā cītīgi trenējas, kā motivāciju izmantojot viņam veltīto kritiku par fizisko sagatavotību, atklājis sportista treneris Anže Mačeks.

23 gadus vecais Dončičs nereti izpelnījies kritiku, ka viņš nav pietiekami labā sportiskā formā un ka viņam ir liekais svars. Neskatoties uz to, Dalasas "Mavericks" zvaigzne ir viens no labākajiem NBA spēlētājiem.

Dončiča personīgais fiziskās sagatavotības treneris Mačeks intervijā Slovēnijas televīzijai "Sport Klub" pastāstījis par spožās basketbola zvaigznes smago darbu vasarā.

"Neilgi pēc sezonas beigām viņš ar mani sazinājās un teica, ka viņš vēlas nekavējoties sākt fiziskās sagatavotības treniņus. Viņš kopā ar Goranu Dragiču trenējās trīs nedēļas," pastāstīja treneris.

Jūnija beigās un jūlija sākumā Dončičs palīdzēja Slovēnijas izlasei izcīnīt divas uzvaras 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijā - 97:69 pret Horvātiju un 84:81 pret Zviedriju. Šajos mačos Luka guva attiecīgi 21 un 31 punktu.

"Turpinājumā sekoja nacionālās izlases spēles. Pēc tam viņš devās atvaļinājumā un prasīja man izstrādāt darba plānu. Viņš turpina būt aktīvs. Mēs sazināmies gandrīz katru dienu," atklāja Mačeks.

Dončičs septembri gatavojas palīdzēt Slovēnijas izlasei 2022. gada Eiropas čempionātā. Pirms pieciem gadiem iepriekšējā Eiropas čempionātā Slovēnija triumfēja, pa ceļam ceturtdaļfinālā uzveicot Latvijas valstsvienību.

"Viņš uztur sevi formā. Viņš it visā progresēs nacionālās izlases treniņos, gatavojoties ar maksimālu atdevi," atzīmēja treneris.

Mačeks norādīja, ka kritika Dončičam kalpo par motivāciju smagi strādāt.

"Luka ir globāla zvaigzne. Cilvēki seko katram viņa solim, cik tālu vien iespējams. Ļaunās mēles parādās ļoti ātri. Varbūt tās cenšas viņu ietekmēt, komentējot katru fotogrāfiju. Tomēr tas nav labākais veids," uzskata treneris.

"Viņam vienmēr ir atbilde. Tas tikai viņu motivē un dzen uz priekšu," piebilda Mačeks.

Treneris ir pārliecināts, ka Dončičs var vēl vairāk progresēt.

"Katram atlētam vienmēr ir noteiktas rezerves. Ikviens vienmēr var būt labāks. Dončičs ir ārkārtīgi stiprs. Viņam ir milzīgs ekscentrisks spēks. Tāpēc viņš spēj strauji apstāties, mainīt virzienu un spēles tempu. Tas pavisam noteikti ar gadiem kļūs vēl labāks. Viņš arī arvien vairāk apzinās fiziskās sagatavotības nozīmi. Tāpēc es ticu viņa progresam."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu