Oficiāli: Strēlnieks kļūst par AEK spēlētāju

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Strēlnieks
Jānis Strēlnieks Foto: euroleaguebasketball.net

Pieredzējušais Latvijas saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks panācis vienošanos ar Grieķijas komandu AEK, vēsta vienība.

Nākamajā sezonā AEK vienība piedalīsies FIBA Čempionu līgas turnīrā. 

Līgumu ar AEK viņš parakstījis uz vienu sezonu.

Iepriekšējo sezonu 32 gadus vecais Strēlnieks pavadīja Lietuvas basketbola flagmanī Kauņas "Žalgiris".

ULEB Eirolīgā latvietis laukumā devās 23 mačos, kuros vidēji 20 minūtēs guva 6,5 punktus, atdeva 1,8 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 1,7 atlēkušās bumbas. Lietuvas Basketbola līgā (LKL) Strēlniekam 34 dueļos vidēji 18 minūtēs bija 7,0 punkti, 2,8 rezultatīvas piespēles un 1,6 atlēkušās bumbas.

Pirms tam Strēlnieks divas sezonas spēlēja Maskavas CSKA, tāpat viņš pārstāvējis arī "Ventspils", Sanktpēterburgas "Spartak", Kijivas "Budiveļņik", Bambergas "Brose" un Pirejas "Olympiakos" komandas.

180 Eirolīgas spēlēs astoņus sezonu laikā Strēlnieks vidēji mačā ir guvis 7,9 punktus, kā arī sakrājis 2,3 rezultatīvas piespēles un 1,6 atlēkušās bumbas.

Viņa kontā ir arī sešas Eirokausa sezonu Bambergas, Kijevas, Sanktpēterburgas un Ventspils komandu sastāvā. Tajās viņš 66 spēlēs vidēji spēlē izcēlies ar 8,3 punktiem, 3,0 rezultatīvām piespēlēm un 1,9 atlēkušajām bumbām.

Strēlnieks ir bijis pastāvīgs dalībnieks arī Latvijas izlases rindās, pārstāvot komandu kopš 2010. gada. Latvijas izlases sastāvā Strēlnieks piedalījies četros Eiropas čempionātos.

AEK iepriekšējā sezonā Grieķijas čempionāta regulārajā turnīrā ieņēma ceturto vietu, bet izslēgšanas turnīrā apstājās ceturtdaļfinālā.

Atēnās bāzētā AEK vienība ir astoņkārtēja Grieķijas čempione, pēdējo titulu izcīnot pirms 20 gadiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu