"Es to uztveru kā tādu skaistu dzīves ciklu." Muktupāvels par savu mūža lomu

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA/Sintija Zandersone

Piektdien, 12. augustā, atmosfēriskajā Siguldas pilsdrupu estrādē skatītājus vēl pēdējo reizi priecēs jauniestudējums Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes leģendārajai rokoperai "Kaupēn, mans mīļais!". Sakarā ar gaidāmo koncertuzvedumu TVNET tiešsaistes žurnālam "Klik" interviju sniedza viens no galveno lomu atveidotājiem Zigfrīds Muktupāvels.

Brīvdabas iestudējums “Kaupēn, mans mīļais!” Siguldas pilsdrupu estrādē būs arī pēdējā Kaupēna izrāde. Viens posms atkal ir noslēdzies. Kādas ir jūsu sajūtas?

Dzejnieka loma, ko atveidoju šajā rokoperā... laikam pat nepāršaušu pār strīpu, sakot, ka tā ir mana mūža loma.

Pirmie uzvedumi sākās Liepājā, kas ir man mīļa pilsēta. Un es būšu vienkārši laimīgs, kad varēšu to noslēgt manā dzimtajā mītnē Siguldā.

Es to uztveru kā tādu skaistu dzīves ciklu. Neesmu [profesionāls] aktieris, un man tas patiešām ir svarīgi un būtiski. Personīgi sev es tajā redzu tādu episku piesitienu.

Vai nebūs skumji atvadīties no Dzejnieka?

Nu zini, kā... viss vienmēr sākas un beidzas.

Tagad jau varu pateikt, ka Siguldā būs pēdējā reize, kad kāpju uz skatuves kā Dzejnieks.

Ja kādreiz būs piedāvājumi šo rokoperu atkārtot, es noteikti tajā vairs nepiedalīšos. Tā ir man tāda iekšēja apņemšanās. Nu, kur vēl skaistāku noslēgumu Siguldā?

Jūs šo Kaupēna posmu eleganti noslēdzat. Ne tā, kā pasaulē slavenās grupas, kas paziņo par pēdējo koncertu un jau pēc gada dodas jaunā tūrē.

Jā, es ceru, ka man būs pietiekami stingrs raksturs – turēt sev doto solījumu. Priekš manis Dzejnieks ir noslēdzies. Tas, protams, neizslēdz atsevišķu “Kaupēna” dziesmu izpildīšanu, jo Jāņa Lūsēna mūziku es droši vien dziedāšu līdz kapa malai.

Visu interviju lasi TVNET tiešsaistes žurnālā "Klik".

Koncertuzvedumā Kaupēna lomā iejūtas Latvijas Nacionālā teātra aktieris Raimonds Celms, Dzejnieks ir nemainīgi lieliskais Zigfrīds Muktupāvels, bet Kaupēna mīļoto meiteni Valliju atveido Madara Gaile.

"Kaupēn, mans mīļais!" piedalās arī Anmary, Zigurds Neimanis, Annija Putniņa, Inese Pabērza, Mārtiņš Kagainis, Elizabete Zagorska, Toms Kalderauskis, Edvards Grieze, Emīls Gilučs, Austra Kozuliņa, Sarma Liede, Artūrs Biķernieks, Elizabete Milta, Vanda Siliņa, Adams Vaicis, Markuss Rūtentāls, Patriks Tabaks, Uga Gundars, Zane Lazdiņa, Kate Kokamegi, Gerda Igaune, Elizabete Lukaševiča. Rīgas Doma kora skolas Mūziklu nodaļas audzēkņu un absolventu dziedātās kora un vokālās partijas, kā arī horeogrāfiskais izpildījums rada īpaši dinamisku, jaunības piesātinātu enerģētiku. Izrādē piedalās arī orķestris Jāņa Lūsēna vadībā.

Režisore ir Paula Plavniece, scenogrāfs - Uģis Bērziņš, kostīmu māksliniece - Elīna Milta Niedrāja, horeogrāfe Egija Abaroviča, gaismu mākslinieks Jānis Sniķers un vokālā pedagoģe Annija Putniņa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu