Saūda Arābijas "asiņainie" dārgumi jeb ko Megana slēpa no karaliskās ģimenes (4)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/AFP/Scanpix

Pēdējo nedēļu laikā internets burtiski “eksplodēja” ar jauniem faktiem par Saseksas hercogieni, kas smelti no britu rakstnieka Toma Bauera grāmatas. Biogrāfijas rakstīšanas meistars  pavadīja veselu gadu, tiekoties un intervējot cilvēkus, kuri jebkad ir strādājuši vai bijuši saistīti ar Meganu. Un, lūk, kāds interesants fakts!

Kā zināms, karaliskās ģimenes locekļi bieži saņem dāvanas no ietekmīgiem politiķiem un uzņēmējiem.

2018. gadā Megana Mārkla, topošā Saseksas hercogiene, saņēma dārgu kāzu dāvanu no Saūda Arābijas prinča Mohammeda Ali Solomona. Tie bija grezni dārgakmeņu auskari - 592 159,81 eiro vērtībā.

Rotaslietu saņemšanas fakts tika ilgi slēpts, neskatoties uz to, ka pils un karalienes biroja darbinieki Meganai lika saprast, ka jebkura šāda dāvana ir jāiegrāmato. 

Pēc Bauera teiktā, hercogiene paturējusi auskarus sev, jo vēlējās sākt veidot savu juvelierizstrādājumu kolekciju. Protams, viņa varēja pagaidīt un laika gaitā sakrāt savu personīgo rotaslietu kolekciju, taču viņa gribēja spīdēt uzreiz pēc laulībām.

Foto: Reuters/AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Megana ar šiem auskariem parādījās Austrālijā un pēc tam prinča Čārlza dzimšanas dienā.

Pils bija šokā! Tabloīdi uzvirmoja negatīvismā, jo tieši īsi pirms tam kļuva zināms par žurnālista Džamala Hašogi slepkavību it kā pēc Saūda Arābijas kroņprinča akcepta, raksta Dailymail.co.uk. Rezultātā Megana tika netieši apsūdzēta asiņainā režīma atbalstīšanā, un viņas auskarus sāka saukt par asinsnaudas dāvanu. 

"Washington Post" secina: Hašogi nomira 2. oktobrī, bet Meganas iznāciens auskaros Fidži bijis 23. oktobrī. 10. oktobrī tika saņemti pirmie ziņojumi no ASV izlūkdienesta, kas liecināja, ka bin Salmans bija pavēlējis veikt slepkavību.

Kā uzsver grāmatas autors, Meganas iedomība bija stiprāka par veselo saprātu. Zināms, ka Kembridžas hercogienei ir pieejami Elizabetes II dimantu fonda retākie dārgumi, starp kuriem ir vēsturiski leģendāri priekšmeti, kas piederējuši pat Annai Boleinai, bet Meganai netika dota šāda iespēja. Šis fakts kremta Meganu, kurai nācās zaudēt arī Saūda Arābijas dāvātos briljantus. 

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu