Aktuālais frontē ⟩ Baltkrievijā 13 000 karavīru parakstījuši vienošanos par dalību karā pret Ukrainu (18)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Baltkrievijā līdz 13 000 aktīvo un bijušo karavīru ir parakstījuši vienošanos par dalību karā pret Ukrainu, ceturtdien paziņojis Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštāba Galvenās operatīvās pārvaldes priekšnieka vietnieks Aleksejs Hromovs.

Viņš norādīja, ka Krievija turpina ievilkt Baltkrieviju pilna mēroga karā.

"Seši Baltkrievijas Bruņoto spēku bataljoni ir izvietoti gar Ukrainas valsts robežu un veic uzdevumus reģionos, kas robežojas ar Ukrainu. (..) Pēc provizoriskiem datiem līdz 13 000 cilvēku no esošajām un bijušajām Baltkrievijas speciālo operāciju spēku vienībām, kā arī OMON kaujinieki parakstījuši vienošanos par dalību karā pret Ukrainu," paziņoja Hromovs.

Viņš skaidroja, ka baltkrievu galvenā motivācija esot materiālais atalgojums par piedalīšanos karā, jo "okupantu rīcībā nav ideoloģiska pamatojuma" un neviens netic krievu propagandas slidinātajai fikcijai par "denacifikāciju".

Okupantu karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā sasnieguši 43 000 karavīrus

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz ceturtdienas rītam sasnieguši aptuveni 43 000 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma 24.februārī Krievija zaudējusi 1846 tankus, 4100 bruņutransportierus, 974 lielgabalus, 261 daudzstobru reaktīvo mīnmetēju, 134 zenītartilērijas iekārtas, 232 lidmašīnas, 193 helikopterus, 772 bezpilota lidaparātus, 185 spārnotās raķetes, 3018 automobiļus un autocisternas, 15 kuģus un ātrlaivas un 90 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu