Zviedrija Turcijai izdos par krāpšanu notiesātu noziedznieku

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Zviedrijas premjere
Zviedrijas premjere Foto: Kenzo Tribouillard

Zviedrijas valdība izlēmusi izdot Turcijai kādu par krāpšanu notiesātu un meklēšanā izsludinātu vīrieti.

Tas ir pirmais šāds gadījums, kopš Ankara pieprasīja Stokholmai izdot virkni meklēšanā izsludinātu Turcijas pilsoņu

apmaiņā pret piekrišanu pieņemt oficiālo Zviedrijas lūgumu par valsts uzņemšanu NATO.

Turcija piekrita atcelt savu veto Zviedrijas un Somijas uzņemšanas procedūras uzsākšanai pēc vairākas nedēļas ilgušām smagām sarunām, kuru laikā Ankara abām Ziemeļvalstīm pārmeta patvēruma sniegšanu aizliegtā kurdu separātistu grupējuma "Kurdistānas Strādnieku partija" (PKK) kaujiniekiem.

Saskaņā ar panākto vienošanos Turcija iesniedza Zviedrijai to personu sarakstu, kuru izdošanu tā pieprasa, taču pēdējā laikā Ankara sākusi žēloties, ka šajā jautājumā nav nekāda progresa.

"Tas ir normāls rutīnas jautājums. Konkrētā persona ir Turcijas pilsonis, kas 2013. un 2016.gadā ir notiesāts par krāpšanas noziegumiem," aģentūrai "Reuters" e-pasta vēstulē paskaidrojis tieslietu ministrs Morgans Jūhanssons. "Kā ierasts, lietu izskatījusi Augstākā tiesa un atzinusi, ka nav šķēršļu izdošanai."

Tieslietu ministrijas pārstāvis atteicās atklāt, vai izdodamais vīrietis ir minēts Turcijas iesniegtajā sarakstā.

Zviedrijas sabiedriskā raidorganizācija SVT ziņo, ka izdodamajam Turcijā piespriests 14 gadu ilgs cietumsods par vairākkārtējiem krāpšanas gadījumiem, izmantojot bankas kartes.

Izdodamais, kas Zviedrijā tika aizturēts jau pērn, apgalvo, ka esot nepamatoti notiesāts, jo pārgājis kristietībā, atteicies dienēt armijā un ir kurdu izcelsmes, vēsta SVT.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu