Kā valsts palīdzēs segt energoresursu cenu pieaugumu? Preses konference

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Piektdien plkst.13.30 attālināti notiek preses konference, kurā informē par valsts atbalstu iedzīvotājiem energoresursu cenu pieauguma negatīvo seku mazināšanai, informēja Valsts kancelejā.

Preses konferencē piedalās:

  • Labklājības ministrijas valsts sekretāra vietniece Elīna Celmiņa;
  • Ekonomikas ministrijas Enerģijas tirgus un infrastruktūras departamenta direktores vietniece Daira Armane;
  • Latvijas Pašvaldību savienības padomniece veselības un sociālajos jautājumos Ilze Rudzīte.

Preses konferences mērķis ir informēt par visiem šonedēļ valdībā apstiprinātajiem valsts atbalsta pasākumiem mājsaimniecībām, lai mazinātu cenu pieauguma ietekmi, daļēji kompensējot sadārdzinājumu par dabasgāzi, elektroenerģiju, kuru izmanto apkurē, koksnes granulām un briketēm, malku, kā arī centralizētās siltumapgādes pakalpojumiem.

Valsts kancelejā norāda, ka preses konferencē varēs iegūt atbildes uz jautājumiem, kāda veida atbalsts kādām iedzīvotāju grupām būs pieejams un kā praktiski pieteikties atbalstam.

Preses konferencē piedalīsies Labklājības ministrijas valsts sekretāra vietniece Elīna Celmiņa, Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Edijs Šaicāns, kā arī Latvijas Pašvaldību savienības padomniece veselības un sociālajos jautājumos Ilze Rudzīte.

Jau ziņots, ka, lai mazinātu negatīvo sociālekonomisko ietekmi uz iedzīvotāju ienākumiem, kas saistīti ar iepriekš nepieredzētu energoresursu strauju cenu kāpumu, valdība vienojusies par vairākiem pasākumiem siltumapgādes un apkures nodrošinājuma izmaksu segšanai mājsaimniecībām.

Atbalsts siltumapgādes un apkures nodrošinājuma izmaksu segšanā mājsaimniecībām risinājums ir horizontāls atbalsts mājsaimniecībām ar siltumapgādi un apkuri saistīto izmaksu pieauguma daļējai segšanai no valsts budžeta līdzekļiem un tas paredz sešus atbalsta veidu virzienus - centralizētā siltumapgāde, dabasgāze, ko izmanto apkurei, elektroenerģija, ko izmanto apkurei, kā arī koksnes granulas, koksnes briketes un malka.

Tāpat valdība atbalstīja mājokļa pabalsta pieejamības uzlabošanu un valsts atbalstu noteiktām personu grupām, paredzot valsts atbalstu senioriem, personām ar invaliditāti, apgādnieku zaudējušām personām, kā arī ģimenēm, kuras saņem piemaksu pie ģimenes valsts pabalsta par bērnu ar invaliditāti.

Atbalsta pakotnē iekļauto pasākumu kopējo atbalsta summu plānots palielināt no sākotnēji pieteiktajiem 350 līdz 442,25 miljoniem eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu