VIDEO ⟩ Divi šoferi uz Siguldas šosejas sakaujas. Viens no agresoriem izmantojis beisbola nūju (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Degpunktā" sižeta

Raidījuma "Degpunktā" rīcībā nonācis video, kas fiksēts uz Siguldas šosejas – divi autovadītāji, manevrējot starp vienvirziena joslām, nonākuši konfliktā, kuru izlēma risināt ceļa malā.

Divi kolēģi pēc darba mēroja ceļu mājās no Valmieras uz Rīgu. Pie stūres sēdēja kāds jauns vīrietis, sauksim viņu par Andri, bet pasažiera sēdvietā – Ilmārs. Uz Siguldas šosejas, tuvojoties apvedceļa viaduktam, kolēģi saskārās ar kādu agresīvu "Range Rover" vadītāju.

"Redzot, ka viņš nedomā nevienu laist garām, laikus pārkārtojos labajā malā, to apsteidzot. Satiksme kļuva lēnāka, un pārkārtojos atpakaļ kreisajā joslā. Pēc pārdesmit sekundēm pamanu, ka "Range Rover" man ir piespiedies pie "muguras". Vēlējos pārkārtoties, bet vadītājs mani agresīvi apsteidza un strauji sabremzēja, kas izraisīja sadursmi," stāstīja Andris.

Video reģistratora fiksētajos kadros izskatās, ka Andris speciāli taranēja "Range Rover", taču vadītājs apgalvo, ka nebija plānojis saskarties ar priekšā braucošo spēkratu un kontakts bija otra vadītāja vaina.

Abi šoferi apstājās malā, lai aprunātos. "Range Rover" vadītājs nevilcinoties izvilka beisbola nūju un iesita Andrim pa seju.

"Range Rover" vadītājs aizbēga no notikuma vietas, pirms ieradās ceļu policija. Oskars Irbītis ir tiesu eksperts, kas specializējas ceļu satiksmes negadījumu analīzē. Viņš, apskatot video, uzskata, ka nepareizi rīkojās abi vadītāji.

Konkrētajā gadījumā uzbrucējam paredzama Kriminālatbildība par apzinātu miesas bojājumu nodarīšanu, kas var beigties ar reālu cietumsodu, spriež Ceļu satiksmes drošības eksperts.

Policisti, apskatot Andra asiņaino seju, izlēma zvanīt mediķu brigādei. Konfliktā cietušajam vadītājam Gaiļezera slimnīcā ar vairākām šuvēm salāpīja beisbola nūjas pāršķelto zodu. Likumsargi izmeklē notiekošo un vēl lemj par atbilstošo sodu piemērošanu.

Video: "Degpunktā" sižets

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu