Uz Eirovīzijas rīkošanu pretendē septiņas Lielbritānijas pilsētas. To vidū nav Londona

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
2022. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa skatuve
2022. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa skatuve Foto: Ebu/Scanpix

Lielbritānijas sabiedriskā raidorganizācija BBC piektdien, 12. augustā, paziņojusi, ka nākamgad Eirovīzijas dziesmu konkurss norisināsies vienā no septiņām lielajām pilsētām ārpus Londonas.

Šogad starptautiskajā dziesmu konkursā uzvarēja Ukrainas pārstāvji - grupa "Kalush Orchestra" - ar dziesmu "Stefania", taču Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ tika nolemts konkursu nākamgad rīkot Lielbritānijā, kas šogad konkursā ierindojās otrajā vietā.

Britu raidorganizācijas BBC dīdžejs Skots Mills paziņoja, ka tiek apsvērtas septiņas pilsētas - Birmingema, Glāzgova, Liverpūle, Līdsa, Mančestra, Ņūkāsla un Šefīlda.

Lēmums tiks pieņemts rudenī pēc tam, kad pilsētas būs prezentējušas detalizētākus plānus konkursa organizēšanai.

Lielbritānijā Eirovīzijas dziesmu konkurss līdz šim noticis piecas reizes - četras reizes Londonā un vienu reizi Birmingemā.

Parasti darbam Eirovīzijas konkursa pusfinālos un finālā un to sagatavošanā tiek akreditēti vairāk nekā 10 000 cilvēku, ieskaitot dalībnieku pavadošo personālu un žurnālistus. Sagaidāms, ka vēl 30 000 cilvēku ieradīsies no visas pasaules, lai šovus baudītu klātienē.

Ukraina iebilda pret Eiropas Raidsabiedrību savienības (EBU) lēmumu nākamgad uzticēt Eirovīzijas rīkošanu Lielbritānijai, paužot pārliecību, ka spētu to izdarīt pati.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu