Ukrainas eksperts: Krievijai netrūkst munīcijas, bet ir lielas problēmas ar raķešu ražošanu (8)

LETA/UNIAN
CopyLinkedIn Draugiem X
Oļegs Ždanovs
Oļegs Ždanovs Foto: Ekrānuzņēmums no video

Krievijai karā pret Ukrainu netrūkst munīcijas, bet ir lielas problēmas saražot pietiekami daudz raķešu, vietnē "YoutTube" pastāstīja Ukrainas militārais eksperts Olehs Ždanovs.

Viņš pauda uzskatu, ka Krievijai pašlaik nav problēmu ar munīcijas ražošanu.

"Viņiem ir uzņēmums, kas izlaiž praktiski visu veidu munīciju. Es saprotu, ka šis uzņēmums nestrādā ar pilnu jaudu, pateicoties sankcijām. Šāviņa ražošanai ir vajadzīga sprāgstviela, vajadzīga metalurģija, kas atlies tēraudu un izgatavos metāla klučus, tos vajag izvirpot, bet pēc tam aprīkot ar attiecīgiem elementiem. Detonatoros var būt importa sastāvdaļas, bet visu pārējo Krievija var saražot patstāvīgi," sacīja Ždanovs.

Viņš atzīmēja, ka ekonomikas krituma dēļ ražošanas apjomi šajā rūpnīcā neatbilst rūpnieciskajiem apjomiem. "Viņi nesteidzas tos kāpināt, jo viņiem ir praktiski neizsmeļama gatavas munīcijas rezerve. Visu, ko Padomju Savienība sakrājusi pa šiem gadiem, viņi mierīgi var izmantot," sacīja Ždanovs.

Tajā pašā laikā Krievijai ir nopietnas problēmas ar raķešu ražošanu.

"Visām Krievijas Federācijas raķetēm ir importa komplektējošās daļas. Ja neatradīsies sprauga sankciju apiešanai, tad uzņēmums stāv dīkā un nevar izlaist raķetes. Agrāk presē izskanēja, ka Krievija pat pirmskara periodā varēja izlaist līdz vienai raķetei "Kalibr" mēnesī. Toreiz bija imporrta kompletējošās daļas. Pašlaik "Kalibr" ražošana ir praktiski apturēta," paziņoja eksperts.

Viņš sacīja, ka Krievija spēj patstāvīgi saražot tikai šīs raķetes korpusu.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu