Piektdien dzēsti četri meža ugunsgrēki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Meža ugunsgrēks. Ilustratīvs attēls
Meža ugunsgrēks. Ilustratīvs attēls Foto: Evija Trifanova / LETA

Piektdien Latvijā dzēsti četri meža ugunsgrēki, aģentūra LETA uzzināja Valsts meža dienestā (VMD). Šajos ugunsgrēkos izdegusi aptuveni divus hektārus liela platība.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs nedēļas vidū izplatīja brīdinājumu, ka tuvākajās dienās Latvijas rietumu daļā mežos ir gaidāma augsta ugunsbīstamība. Brīdinājums ir spēkā no ceturtdienas līdz 16.augustam.

Kopš 2.maija Latvijā ir izsludināts ugunsnedrošais laikposms, tā laikā ikvienam iedzīvotājam uzturoties mežā un purvā, ir aizliegts nomest degošus vai gruzdošus sērkociņus, izsmēķus vai citus priekšmetus, kā arī kurināt ugunskurus, izņemot īpaši ierīkotās vietās, kas nepieļauj uguns izplatīšanos ārpus šīs vietas. Tāpat ugunskurus nedrīkst atstāt bez uzraudzības un nedrīkst dedzināt atkritumus.

Dabas baudītājiem, ogotājiem un sēņotājiem jāatceras, ka ar automašīnām nedrīkst braukt ārpus meža un purva ceļiem - no putekļiem, kas sakrājušies uz transportlīdzekļu sakarsušajiem kolektoriem, var izveidoties gruzdošas oglītes, kas var kļūt par meža ugunsgrēka izcelšanās iemeslu. Mežā nedrīkst veikt arī jebkuras citas darbības, kas var izraisīt ugunsgrēku.

Pamanot meža ugunsgrēku, nekavējoties jāzvana uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112 un pēc iespējas precīzāk jānorāda notikuma vieta.

Šogad, salīdzinot ar 2021.gadu, Latvijā bijis krietni mazāk meža ugunsgrēku, un izdedzis par teju 300 hektāriem mazāk nekā pērn, aģentūru LETA augusta sākumā informēja VMD.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu