Mūrniece: Diez vai Krievija mainīsies, kamēr pati nebūs piedzīvojusi ļoti smagus brīžus (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" valdes locekle, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece piedalās preses konferencē, kurā "Latvijas Reģionu apvienība" un Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" informē par kopīgu startu gaidāmajās Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās.
Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" valdes locekle, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece piedalās preses konferencē, kurā "Latvijas Reģionu apvienība" un Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" informē par kopīgu startu gaidāmajās Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās. Foto: Paula Čurkste/LETA

Patlaban vislielākais ļaunums ir rašisma ideoloģija, un diez vai Krievija mainīsies, kamēr tā pati nebūs piedzīvojusi ļoti smagus brīžus, sestdien, Ikšķilē uzrunājot Latvijas politiski represēto personu 23.salidojuma dalībniekus, norādīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

Kā informēja Saeimas Preses dienestā, Mūrniece pauda, ka Latvija ir stipra caur daudzām lietām - caur Eiropu, NATO, saviem karavīriem, mediķiem, skolotājiem, daudziem jo daudziem mūsu pašu cilvēkiem, un viens no mūsu spēka balstiem ir politiski represētie.

"Tiekoties mēs runājam par valstij būtiskām un svarīgām lietām, un jūs ar kompasa precizitāti vienmēr esat pratuši norādīt, kam pievērst vislielāko uzmanību," sacīja Mūrniece, paužot pateicību represētajiem par atbalstu un pamudinājumu atbrīvoties no viņu pazemojuma simboliem - padomju režīma pieminekļiem.

Saeima ir pieņēmusi likumu, lai mēs beidzot varētu demontēt šos objektus, norādīja Saeimas priekšsēdētāja, uzsverot, ka "jāturpina strādāt, lai mēs varētu godināt un izcelt savas tautas aizstāvjus, savus varoņus, savus kultūras dižgarus, nevis impērisko vai sovjetisko Krieviju slavinošo cilvēku vārdus, arī ielu nosaukumos".

Parlamenta spīkere aicināja cilvēkus novados atsaukties politiski represēto aicinājumam padomāt par to, kā nākamajām paaudzēm saglabāt pagātnes aculiecinieku piedzīvoto, kad viņu vairs nebūs.

Politiķe piekrita Politiski represēto personu apvienības paustajam, ka "mūsu pagātnei, tagadnei un nākotnei svarīgie cilvēki ir pelnījuši lielāku uzmanību, jo latviešiem visos laikos ir bijuši savi varoņi, izcīnītas daudzas uzvaras".

"Ir ļoti svarīgi, ka šodien bez pandēmijas ierobežojumiem varam brīvi sanākt kopā un arī stiprināt cits citu, īpaši tagad, kad Eiropā notiek negaidīts, aplams, nežēlīgs, grūti aptverams Krievijas karš pret Ukrainu, kas visu pasauli ievedis jaunā realitātē," sacīja Mūrniece, atzīmējot, ka pašlaik vislielākais ļaunums ir rašisma ideoloģija, un diez vai Krievija mainīsies, kamēr tā pati nebūs piedzīvojusi ļoti smagus brīžus.

"Vissmagāko nastu šobrīd iznes ukraiņu tauta, vismaz pagaidām apturot noziedzīgo Krievijas karagājienu, un mums visiem jābūt vienotiem, lai uzvarētu rašismu," uzrunas noslēgumā teica Saeimas priekšsēdētāja, klātesošajiem represētajiem vēlot veselību, izturību un dzīvesprieku.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu