Ukrainas amatpersona apgalvo, ka krievu komandieri ir aizbēguši no Hersonas (15)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Lielākā daļa Krievijas karaspēka komandējošā sastāva ir pametusi Hersonu, paziņojis Hersonas apgabala padomes priekšsēdētāja vietnieks Jurijs Sobolevskis.

Kā Sobolebskis izteicies Intervijā britu sabiedriskajai raidorganizācijai BBC, viņš varot apstiprināt, ka krieviem vairs neesot neviena drošas apgādes maršruta, kas varētu nodrošināt pie Hersonas dislocēto armijas vienību vajadzības, jo visi galvenie ceļi atrodas Ukrainas armijas uguns kontrolē.

Tas acīmredzot kļuvis par iemeslu tam, ka krievu komandējošais sastāvs pametis Hersonu, piebildis Sobolevskis.

Viņš uzsvēris, ka krievu karavīru morāle esot ļoti zema, jo visi viņu plāni, kas bijuši saistīti ar Hersonu, ir izgāzušies.

Ukraina: Krievijas dzīvā spēka zaudējumi sasniedz 43 550 karavīrus

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz pirmdienas rītam sasnieguši aptuveni 43 750 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma 24.februārī krievi zaudējuši 1876 tankus, 4141 bruņutransportieri, 985 lielgabalus, 261 daudzstobru reaktīvo mīnmetēju, 136 zenītartilērijas iekārtas, 233 lidmašīnas, 195 helikopterus, 787 bezpilota lidaparātus, 187 spārnotās raķetes, 3044 automobiļus un autocisternas, 15 kuģus un ātrlaivas un 92 specializētās tehnikas vienības.

Vislielākos zaudējumus pēdējās diennakts laikā krievi cietuši Doneckas virzienā.

Krievija pašas uzsākto karu Ukrainā joprojām dēvē par specoperāciju un nepublisko regulāru informāciju par zaudējumiem.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu