Krimā sapostīta munīcijas noliktava un dzelzceļš, Krievija norāda uz "diversiju" (11)

TVNET/LETA/UNIAN
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Rīta sprādzienos Krimā ne tikvien nodarīti postījumi elektropārvades apakšstacijai un iznīcināta liela Krievijas munīcijas noliktava, bet arī nodarīti postījumi dzelzceļam Džankojas rajonā, atsaucoties uz okupācijas administrāciju, vēsta Krievijas propagandas organizācija TASS.

Krievijas Aizsardzības ministrija paziņojusi, ka sprādzienus munīcijas noliktavā uzskatot par diversijas rezultātu.

"16.augusta rītā diversijas rezultātā cieta militāras nozīmes noliktava apdzīvotās vietas Džankojas rajonā. Postījumi nodarīti netālu no civilajiem objektiem," norādīts paziņojumā. Tajā teikts, ka postījumi skāruši elektrostaciju, dzelzceļu un tuvumā esošās dzīvojamās mājas, bet neviens cilvēks neesot nopietni cietis.

Okupācijas karaspēks dzelzceļu Džankojas rajonā izmantoja, lai nogādātu tehniku un munīciju uz Ukrainas kontinentālo daļu.

"Munīcijas noliktavā notikušā sprādziena dēļ Krimā Džonkojas rajonā nodarīti postījumi dzelzceļam, pavēstīja ārkārtas dienesti", teikts TASS materiālā.

Šī incidenta dēļ tiks mainīti maršruti vilcieniem, kas kursē starp Krieviju un okupēto Ukrainas pussalu.

Kā paziņoja Ukrainas parlamenta deputāts Oleksijs Hončarenko, sākot ar šodienu, dzelzceļa satiksme starp Krimu un kontinentālo Ukrainu vairs nepastāv.

"Visi vilcieni, kas brauca no okupētajiem Ukrainas dienvidiem uz okupēto Krimu, pēc sprādziena pie Džankojas ir apturēti. Dzelzceļa satiksmes vairs nav. Atgādināšu, ka caur Džankoju tika vesti kaujas komplekti, munīcija, tehnika un personāls," norādīja deputāts.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu