LBS pati uzrunājusi Porziņģa brāļa firmu atbalstīt vīriešu izlasi

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis izlases treniņā.
Kristaps Porziņģis izlases treniņā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Basketbola savienība (LBS) pati uzrunājusi dzeramā ūdens ražotāju SIA "885", kurā viens no patiesā labuma guvējiem ir Kristapa Porziņģa brālis Jānis, atbalstīt valstsvienību, sarunā ar TVNET pauda LBS ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss.

Kristaps Porziņģis ir 885 ūdens reklāmas seja, šo produktu viņš nereti reklamē savā sociālās saziņas vietnes "Instagram" profilā.

SIA "885" pamatkapitāls ir 260 000 eiro, viens no patiesā labuma guvējiem šajā uzņēmuma ir Jānis Porziņģis, liecina informācija vietnē "firmas.lv". Minētais uzņēmums reģistrēts 2016. gadā, nodarbojas ar bezalkohola dzērienu ražošanu, minerālūdeņu un pudelēs iepildītu citu ūdeņu ražošanu.

Interesanti, ka līdz 2019. gada aprīlim vienīgais patiesā labuma guvējs šajā firmā bija Andis Beļavskis, bet tad viņam pievienojās Guntis Beļavskis un Jānis Porziņģis.

SIA "885" apgrozījums 2021. gadā bija 170 000 eiro, bet zaudējumi sasniedza 490 000 eiro.

Latvijas basketbola valstsvienības preses konferencē 15. augustā uz galda bija 885 ražotais dzeramais ūdens, šīs kompānijas logo bija arī uz reklāmas plakāta konferences telpā.

LBS ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss TVNET pastāstīja, ka iepriekš bijusi ilggadēja sadarbība ar "Mangaļi", bet tā beigusies. Uzrunāta SIA "885" vadība, kas piedāvājusi izdevīgus nosacījumus sadarbībai.

Izrādās, ka Cipruss nemaz nav zinājis par Jāņa Porziņģa saistību ar SIA "885", tikai to, ka Kristaps šo ūdeni reklamē.

"Kristapu ar šādiem jautājumiem nenodarbinājām. Viņam ir jāspēlē basketbols, nevis jādomā par atbalstītāju piesaisti izlasei," paskaidroja Cipruss.

LBS ģenerālsekretārs atklāja, ka atbalstītāju interese par vīriešu izlasi nav kardināli mainījusies, kaut gan šovasar komandā pulcēti gandrīz visi šobrīd labākie pašmāju spēlētāji.

"Latvijā sporta federācijām jau vispār tikai vīriešu lielās izlases - futbola, hokeja un basketbola - ir iespēja kaut ko papildus nopelnīt, piesaistīt nopietnus sponsorus. Mums bija smaga situācija pēc tā bēdīgi slavenā zaudējuma Bulgārijai (2021. gada ziemā zaudējums bulgāriem liedza Latvijai dalību Eiropas čempionāta finālturnīrā - aut.). Toreiz viens nopietns atbalstītājs tiešām atteicās no turpmākās sadarbības," priekškaru uz sponsoru piesaisti pavēra Cipruss.

Dairis Bertāns (no kreisās), Luka Banki un Kristaps Porziņģis.
Dairis Bertāns (no kreisās), Luka Banki un Kristaps Porziņģis. Foto: Edijs Pālens/LETA

Izlases treneri izraudzījušies 16 valstsvienības kandidātus, kuri gatavosies gaidāmajām 2023. gada Pasaules kausa otrās kārtas kvalifikācijas spēlēm. Pēc piecu gadu pārtraukuma valstsvienības kandidātu lokā ir iekļauts K. Porziņģis, tāpat ierindā būs 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas ciklā līdz šim pa vienai spēlei aizvadījušie Jānis Strēlnieks un Rolands Šmits.

Latvijas valstsvienība 25. augustā "Arēnā Rīga" aizvadīs Pasaules kausa kvalifikācijas maču pret Turciju, bet 28. augustā izbraukumā stāsies pretī Lielbritānijai.

Latvijas valstsvienība 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra otro posmu sāk ar pozitīvu bilanci (3-1), I grupā dalot pirmo vietu ar Grieķijas izlasi. Seko Turcija, Beļģija (abām 2-2), Serbija un Lielbritānija (pa 1-3). Finālturnīram kvalificēsies trīs labākās komandas no sešām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu