Krievijas tiesa rokgrupas DDT līderim par armijas "diskreditāciju" piespriež naudassodu (1)

TVNET/LETA/RFE/RL
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Wikimedia Commons

Krievijas tiesa rokgrupas DDT līderim Jurijam Ševčukam piespriedusi 50 000 rubļu (orientējoši 800 eiro) lielu naudassodu par Krievijas armijas "diskreditāciju", ko tiesa konstatējusi mūziķa teiktajā maijā koncerta gaitā Ufā.

Tiesas sēdē Ufā Ševčuks nepiedalījās.

Mūziķa aizstāvji uzstāja, ka nav pierādījumu par likumpārkāpumiem, bet policija protokolu sastādījusi nepareizi.

Apsūdzības puse savukārt apgalvoja, ka Ševčuks apšaubījis prezidenta Vladimira Purina vārdus par "specoperāciju", to dēvējot par "napoleoniskiem plāniem" un tādējādi diskreditējot Krievijas armiju.

Maija vidū Ševčuks koncertā Ufā uzstājās ar runu, pēc kuras viņam tika sastādīts administratīvais protokols par Krievijas bruņoto spēku "diskreditāciju".

DDT līderis Ufā sacīja, ka Ukrainā bojā iet "sirmgalvji, sievietes un bērni mūsu kārtējā Cēzara kaut kādu napoleonisko plānu dēļ".

"Dzimtene, draugi, tā nav prezidenta d**sa, kas ir visu laiku jālaiza, jābučo. Dzimtene - tā ir nabadzīga vecmāmiņa stacijā, kas tirgo kartupeļus. Tā, lūk, ir dzimtene."

Ševčuks vēl piebilda: "Es pēc Čečenijas uzrakstīju pirmo dziesmu. Tās nosaukums ir "Mīlestība". Zināt, kāpēc? Jo es nevarēju neko citu uzrakstīt. Un "Mīlestība", šī dziesma, mani izglāba. Un tagad mēs to jums nodziedāsim. Paldies!"

Jūnijā DDT pārcēla Maskavā plānoto grupas 40.gadadienas koncertu uz 2023.gadu, jo rīkotājiem nebija izdevies koncertu saskaņot ar pilsētas mēriju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu