"Vaivaros" 12 Ukrainas karavīri sākuši rehabilitāciju (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nacionālā rehabilitācijas centra "Vaivari" ēka.
Nacionālā rehabilitācijas centra "Vaivari" ēka. Foto: Evija Trifanova/LETA

Trīs nedēļu garu ārstēšanas kursu Nacionālajā rehabilitācijas centrā (NRC) ”Vaivari” sākuši 12 Ukrainas karavīri. Viņi saņems rehabilitācijas pakalpojumus un atveseļosies no smagajām traumām, kas gūtas, aizstāvot Ukrainu no Krievijas bruņoto spēku uzbrukuma, TVNET informēja Ārlietu ministrijā.

Kā norādīja ministrijā, militārpersonas uz Latviju tika nogādātas ar sauszemes transportu. Ukrainas karavīru atlasi veica Ukrainas puse, līdz ar to Ārlietu ministrijas rīcībā nav informācija par reģioniem, kurus pārstāv minētās militārpersonas. Par rehabilitācijas ārstniecisko procesu un karavīru traumām aicinām interesēties NRC ”Vaivari”.

Līdzīgā programmā 2014.- 2019. gadā tika rehabilitētas Ukrainas militārpersonas, kas bija cietušas militārajā konfliktā Austrumukrainā.

Kopš 2014. gada Latvijā līdz šim uzņemtas 58 Ukrainas–Krievijas konfliktā cietušās personas. Tām ir sniegta medicīniskā palīdzība, fiziskā un psiholoģiskā rehabilitācija apm. 181 000 EUR apmērā.

TVNET jau ziņoja, ka augusta sākumā Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā nogādāti Ukrainas karā smagi cietušie. Pacienti Latvijā saņems ilgtermiņa ārstēšanas kursu un rehabilitācijas programmu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu