Kovids Šanhajā: Simtiem pircēju spiesti bēgt no karantīnas IKEA veikalā (8)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums

Pagājušajā nedēļas nogalē Šanhajā vietējie iedzīvotāji kārtējo reizi pieredzēja, ko nozīmē valdības ieviestie “nulles kovida politikas” pasākumi. Sociālajos tīklos uzmanība pievērsta kadriem no vietējā IKEA veikala, kurā likumsargi faktiski centās ieslodzīt pircējus, no kuriem viens ir bijis kontaktā ar kovida slimnieku, vēsta BBC.

Ķīnas varasiestādes sestdien centās slēgt lielveikalu Šanhajā, jo viens pircējs ir bijis ciešā kontaktā ar sasirgušo. Videomateriālos redzams, ka likumsargi cenšas slēgt durvis, taču pircēju pūlis burtiski izbēg no veikala.

Šanhajas iedzīvotāji gada pirmajā pusē jau pavadīja divus mēnešus stingrā karantīnas režīmā. Kopš tā laika pilsēta ar 20 miljoniem iedzīvotāju ik pa laikam pieredz pēkšņu karantīnas ieviešanu vietās, kurās konstatēti saslimušie ar kovidu, vai arī kāds, kurš ir bijis ciešā kontaktā ar saslimušo.

Daudzi cilvēki ir bijuši ieslēgti uz vairākām dienām neparastās vietās – restorānos, sporta zālēs un birojos.

Varasiestādes pavēlēja slēgt IKEA veikalu, jo viens pircējs bijis kontaktpersona sešus gadus vecam zēnam, kurš saņēmis pozitīvu kovida testu pēc atgriešanās no Tibetas. Šanhajas Veselības komisijas direktora vietnieks Žao Dandans gan nevarēja pateikt, vai kontaktpersona tik tiešām atradās IKEA veikalā.

Viņš gan piebilda, ka visiem, kas apmeklēja šo veikalu, divas dienas ir jāievēro stingra karantīna, un pēc tam piecas dienas rūpīgi jāseko līdzi savai veselībai.

Vietējais izdevums “Shanghai Daily” vēsta, ka sešus gadus vecajam zēnam kovids izpaužas asimptomātiski, un kopumā 400 cilvēki ir atzīti par ciešām kontaktpersonām, bet vēl 80 000 cilvēku ir obligāti jāveic PĶR testi

Interesanti, ka Šanhajas Šuhui rajona veikals IKEA bija pirmā Zviedrijas mēbeļu giganta tirdzniecības vieta Ķīnā, kas tika atvērta 1998. gadā. Kopumā Ķīnā ir 35 IKEA veikali.

Ķīnas valdība negrasās atkāpties no nulles kovida politikas, neraugoties uz to, ka tā atstāj graujošas sekas uz valsts ekonomiku un rada arvien skaļāku neapmierinātību sabiedrībā. Turklāt nereti stingra karantīna konkrētā reģionā tiek ieviesta arī tad, ja kādam it kā saslimušajam kovida tests bijis kļūdaini pozitīvs.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu