"Vectēvs noorganizēja sev bēres." Andris Freidenfelds par trakajām ģimenes izdarībām

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Lūka/LETA

Populārā humoristu apvienība "Labvēlīgais tips" šogad svin 30 gadu pastāvēšanas jubileju un koncertē visā Latvijā. Grupas solists, dīdžejs un vienkārši asprātīgs cilvēks Andris Freidenfelds sniedza interviju par savu trako vectēvu, mīlestību pret radio un neiesūnošanu. To visu lasiet jaunākajā žurnāla "Ieva" numurā.

"Vectēvs Andrejs Freidenfelds esot bijis baigais vecis, un es esot tipisks viņš...

Vectēvs, piemēram, noorganizēja sev bēres dzīves laikā. Tas bija viņa vislielākais ārprāts.

Viņš dzīvoja Vandzenē pie Talsiem un izsūtīja ziņu, ka esot beigts. Visi sabrauc uz bērēm, vietējais skautu priekšnieks sarunāts, lai pie kapa saka runu, un tad - kā tādā labā situāciju komēdijā - viņš iznācis: nu ko radiņi, čau visiem!

Tā jūs pie manis, johaidī, simt gadu nebraucat, vismaz uz bērēm atvilkāties. Kā pēc tam teica radiņi - nu labi vien ir, jo kas zina, kurā bedrē viņu, izsūtījumā esot, iemeta.

Tur nesanāca bēres nosvinēt, bet sanāca dzīves laikā. Tāds viņš bija vīriņš!" mūziķis dalās atmiņās par savu vectēvu.

Kā izdodas sadzīvot ar savu mūžīgā smējēja ampluā?

"Daudzi tiešām laikam nezina, kā cilvēks darbojas. "Nu ko tik drūms! Nu pasmaidi!" Pa purnu! Man tas baigi krīt uz nerviem.

Man sejas forma tāda. Bet var jau saprast - viņi dzirdējuši pusdziesmu vai komentāru, un viņiem liekas, ka es tā kā želeja nepārtraukti vibrēju visā tajā hohmā," ar viegli drūmu sarkasmu atbild Freidenfelds.

Pilno interviju lasi jaunākajā žurnāla "Ieva" numurā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu