Eklons pieprasa izvērtēt policistu tiešo vadītāju atbildību saistībā ar konfliktu Andrejsalā (20)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saistībā ar konfliktu Andrejostā iekšlietu ministrs Kristaps Eklons (AP) pieprasījis Valsts policijas priekšniekam Armandam Rukam izvērtēt policistu tiešo vadītāju atbildību.

Situācija saistībā ar notikumiem Andrejsalā ir nepieņemama, un Eklons pārrunājis šo gadījumu ar Ruku, prasot aktualizēt jautājumu par tiešo vadītāju atbildību, lai nekas tāds vairs neatkārtotos, sociālajā tīklā "Twitter" norādījusi Iekšlietu ministrija.

Jau ziņots, ka VP Rīgas reģiona pārvaldes Disciplinārās uzraudzības nodaļā sākta dienesta pārbaude, kuras laikā tiks skaidrots, vai saistībā ar kādu konfliktu Andrejostā VP amatpersonas reaģējušas atbilstoši situācijai un konkrētajā brīdī esošai informācijai.

Kāda naktī uz 14.augustu notikuša konflikta aculieciniece raksta, ka konflikts esot sācies saistībā ar Krieviju slavinošiem izteicieniem un pēc tā cietušais nonācis slimnīcā ar miesas bojājumiem, kuri nodarīti, iespējams, pēc sitiena ar kasteti.

Aculieciniece ziņo, ka jau 14.augusta vakarā ticis uzrakstīts iesniegums VP Sarkandaugavas iecirknī, kas ir atbildīgais par Andrejsalas apkārtni, par "miesas bojājumu iegūšanu vardarbīgā veidā". Cietušais guvis žokļa lūzumu, divus izsistus zobus, pārsistu lūpu un smadzeņu satricinājumu.

Iesniegums esot pieņemts, tomēr VP darbinieks izteicis komentāru, ka tajā vietā kameru neesot, tāpēc cerības esot mazas. Savukārt pēc aptuveni 13 stundām pienācis VP lēmums par atteikšanos sākt kriminālprocesu, "jo cietušais, iespējams, pats esot nokritis" un notikumā nav saskatāms noziedzīgs nodarījums.

Tikmēr aculieciniece informē, ka videonovēršanas kameru ieraksti konkrētajā vietā esot pieejami un ar tiem varot iepazīties.

VP atbildes ierakstā norādījusi, ka jau šobrīd, balstoties uz jauniegūto informāciju par notikušo, VP Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ziemeļu iecirknī sākts kriminālprocess pēc par vidēja smaguma miesas bojājuma tīšu nodarīšanu. Izmeklēšanas laikā tiks skaidroti precīzi notikušā apstākļi.

VP aicina iedzīvotājus arī turpmāk ziņot VP par situācijām, kurās radušās šaubas par VP amatpersonu iespējamu neprofesionālu rīcību vai pieņemto lēmumu pamatotību, lai VP varētu novērst nepilnības, ja tādas tiek konstatētas.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu