19. augustā Rēzeknē un Ludzā svinēs Zemessardzes 31. gadadienu; pa ceļiem pārvietosies militārā tehnika (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Zemessardze. Ilustratīvs foto
Zemessardze. Ilustratīvs foto Foto: Agris Krusts / 00371 29151412 / agris@krusts.ch

Piektdien, 19. augustā, Rēzeknē un Ludzā norisināsies Zemessardzes 31. gadadienai veltītie pasākumi, kā rezultātā uz ceļiem būs manāma arī militārā tehnika, portālu TVNET informēja Zemessardzes štāba pārstāvji.

Pasākumu programma 19. augusta rītā sāksies pulksten 11 ar Zemessardzes 31. gadadienai veltītu svētbrīdi Rēzeknes Sāpju Dievmātes Romas katoļu baznīcā. Savukārt pulksten 11.50 notiks svinīgā ziedu nolikšanas ceremonija pie pieminekļa “Vienoti Latvijai”. Pasākumos piedalīsies Zemessardzes un Zemessardzes brigāžu, Lietuvas brīvprātīgās militārās organizācijas KASP (“Krašto apsaugos savanorių pajėgos”) un Igaunijas Zemessardzes jeb brīvprātīgās Aizsardzības līgas “Kaitseliit” vadība, kā arī aicinātie viesi.

19.augustā gan Rēzeknē, gan Ludzā zemessargi un karavīri īslaicīgi pārvietosies ar militārajiem transportlīdzekļiem pa koplietošanas ceļiem, kā arī pa piegulošajiem mazākas nozīmes ceļiem, netraucējot transporta satiksmi.

Kā uzsvēra Zemessardzes štāba pārstāvji, lai apliecinātu piederību tautai un visai Latvijai, Zemessardze savas gadadienas svin katru gadu citā reģionā. Piemēram, 2020.gadā svinīgie pasākumi notika Cēsīs, bet Zemessardzes 30.gadadienas pasākumi 2022. gadā norisinājās Jelgavā.

Tāpat Zemessardzes štāba pārstāvji iedzīvotājus mudina stāties Zemessardzē. Lai iestātos Zemessardzē, iedzīvotāji var zvanīt uz tālruni 1811 vai rakstīt e-pastā esizemessargs@mil.lv.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu