ASV miris investīciju baņķieris un Kremļa kritiķis; nāves apstākļi neskaidri (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

ASV galvaspilsētā Vašingtonā svētdien atrasts miris amerikāņu investīciju baņķieris, Latvijā dzimušais Dens Rapoports, kas bija pazīstams arī kā nesaudzīgs Krievija prezidenta Vladimira Putina kritiķis, vēsta tīmekļa izdevums "Daily Beast".

Rapoports atrasts miris svētdienas vakarā Vašingtonā pie luksuss klases dzīvokļu ēkas, teikts ziņojumā par atgadījumu, ko "Daily Beast" nodeva Kolumbijas apgabala Metropoles policijas nodaļa.

52 gadus vecais Rapoports nogādāts slimnīcā, kur viņa nāve tika oficiāli apstiprināta.

Policija ieradusies notikuma vietā "saistībā ar kādu nolekušu cilvēku", teikts likumsargu ziņojumā.

Patlaban notiek izmeklēšana par nāves apstākļiem, skaidroja policijā. Nāves iemesls šobrīd nav zināms.

Nelaiķa dzīvesbiedre Olena Rapaporte Krievijas tīmekļa izdevumam RBK sacīja, ka viņiem bijis paredzēts drīzumā tikties, jo viņu plānus izjaucis karš Ukrainā, kas ir Olenas dzimtene un kur pāris dzīvojis pēdējos gadus.

Viņa noliedza žurnālistes Junijas Pugačovas apgalvojumus, ka Rapoports atstājis pašnāvības zīmīti kopā ar skaidru naudu, palaidis vaļā suni tuvīnajā parkā, ka bijis pašķīries no Olenas un ka manīts Londonā.

"Nebija nedz zīmītes, nedz pašnāvības, nedz ceļojuma uz Londonu, nedz aiziešanas," RBK sacīja Rapoporte.

Rapoports dzimis Rīgā. 90.gadu beigās un 2000.gadu sākumā strādājis vairākās Krievijas finanšu institūcijās, bet 2007.gadā Maskavā atvēris klubu "Soho Rooms".

Kad Krievijas prezidenta amatā 2012.gadā atgriezās Putins un savu darbību aktivizēja opozīcija, Rapoports sasaistījies ar opozicionāriem un sācis atbalstīt Alekseju Navaļniju.

Vairākos ierakstos tīmeklī Rapoports pauda nopēlumu Putinam, bet 2012.gada jūnijā pameta Krieviju un tad vairākus gadus dzīvoja Vašingtonā.

ASV viņš cita starpā uzmanību sev pievērsa ar to, ka savu māju Vašingtonā par 5,5 miljoniem dolāru pārdeva bijušā ASV prezidenta meitai Ivankai Trampai un un viņas vīram Džaredam Kušneram.

2016.gadā viņš pārcēlās uz Kijivu un iesaistījās vietējā politikā. Pēc Krievijas 24.februāra iebrukuma Ukrainā Rapoports bieži ukraiņu medijos nosodīja Kremli, bet sociālajos tīklos skaidri pauda atbalstu Ukrainai.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu