FOTO Ar krāšņu izrādi atklāj laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivālu "Re Rīga!"

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Viens no festivāla atklāšanas pasākumiem - iestudējums ar sociālā cirka elementiem "Double You" - vienlaikus ir divas izrādes, kurā pieci mākslinieki dala divas skatuves. Iestudējums Sporta ielas 2 kvartālā "Secret Spot" pulcēja kuplu apmeklētāju skaitu.

Iestudējumā "Double You" bez starptautiskās apvienības “Be Flat” cirka māksliniekiem un apvienības dibinātājiem Varda Mortjē un Tomasa Dekestekera piedalījās vairāki citi laikmetīgā cirka un ielu mākslas pārstāvji – Mehdi Delanoeije, Dario Tabakovs Tarss Van Der Vērents.

Viņu dažādās prasmes veido neizsmeļamus radošus meklējumus izrādes radīšanas un izrādīšanas procesā. Katrs viņu iestudējums ir tik unikāls, ka māksliniekus mēdz dēvēt par cirka mākslas hameleoniem.

Festivāls norisinās no 17. līdz 21. augustam Sporta 2 kvartālā Rīgas centrā, kā arī Āgenskalnā.

“Re Rīga!” šogad notiek 10. reizi, un apaļajai jubilejai par godu izveidota īpaši bagātīga programma, kurā pārstāvēti vairāku Eiropas laikmetīgā cirka festivālu dalībnieki.

Rīgas cirka direktore Māra Pāvula uzsver, ka festivāls ir lieliska iespēja redzēt kā Baltijas, tā Eiropas cirka aktualitātes:

“Festivāla Re Rīga! 10. gadu jubileju iezīmē nozīmīgu posmu laikmetīgā cirka attīstībā Latvijā. Festivāls ir kļuvis ne tikai par vietu, kur Rīgas auditorija ikgadu iepazīstas ar dažādām cirka apvienībām un laikmetīgā cirka tendencēm, bet arī par platformu Baltijas mākslinieku jaunradei.”

Festivāla rīkotāji arī aicina apmeklēt vienu no pēdējā laika spēcīgākajām Baltijas (Latvija/Lietuva) izrādēm – Taigi Cirkas "Up to this Point", gumijas cilvēka Marinas Cherry izrādi "Only Bones" Āgenskalnā, Zeļļu ielā, kā arī virkni bezmaksas pasākumu Āgenskalna tirgū.

Tāpat arī piektdien un sestdien Sporta 2 kvartālā būs skatāma Tripotes apvienības bezmaksas izrāde brīvā dabā.

Vairāk par festivāla programmu un biļetēm – šeit!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu