Igaunijā aizturēts "tiktokeris", kurš aicināja Krieviju okupēt Igauniju (20)

TVNET/Postimees
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Ceturtdien Igaunijā aizturēts 50 gadus vecs vīrietis, kurš platformā "TikTok" bija publicējis video, kurā, fonā karājoties Krievijas karogam un skanot Krievijas himnai, gremdējās fantāzijās par Krievijas iebrukumu Igaunijā, vēsta laikraksts "Postimees".

"Mēs attiecībā uz viņu veiksim procesuālās darbības, un sodamērs tiks noteikts kriminālprocesa gaitā," norādīja policijas pārstāve Inna Toatere.

Igaunijā dzīvojošais vīrietis video aicina uz vandālismu un pauž cerību, ka Krievijas karaspēks pēc Ukrainas turpināšot ceļu uz Igauniju. "Divas stundas un, cerams, Krievija būs Tallinā. Kohtla-Jervē un Narvā Krievijas karavīrus sagaidīs atplestām rokām," viņš saka.

Policijas kapteine Mārja Punaka norāda, ka likumsargi interesējas par visa veida sociālajos tīklos publicēto saturu, kas satur naida kurināšanu un draudus. "Sociālajos tīklos ir daudz informācijas, un vienmēr pastāv risks, ka mēs kaut ko varam nepamanīt. Turklāt daļa platformu ir slēgtas un tikai grupas dalībnieki var redzēt tur izvietotos bīstamos materiālus," viņa uzsver. "Tāpēc jebkurā gadījumā aicinu ziņot par tādiem video. Lūgums arī ierakstīt video, lai gadījumā, ja tie tiktu izdzēsti, mums tie tik un tā būtu pieejami."

Punaka mudināja nebaidīties, ka ziņošana par sociālajos tīklos publicēto saturu pārslogos policiju. "Jābaidās par to, ka daudzi nesaprot, cik bīstami mūsu valstij un cilvēkiem var būt šādi ietekmēšanas mēģinājumi. Obligāti ziņojiet mums, ja ko tādu ieraugāt," viņa piekodināja.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu