Rīgā vīrietis nesavaldās dzīvesbiedres darbavietā. Policija pielieto fizisku spēku un speclīdzekļus, lai apturētu agresoru

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas pašvaldības policija. Ilustratīvs attēls.
Rīgas pašvaldības policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas pašvaldības policija (RPP) šonedēļ pielietojusi fizisku spēku un speclīdzekļus agresīva vīrieša savaldīšanai dzīvesbiedres darbavietā, informēja RPP.

Ceturtdienas vakarā pašvaldības policija saņēma izsaukumu no kādas sievietes, kura skaidroja, ka viņai ar bijušo dzīvesbiedru izcēlies konflikts.

Cietusī sieviete skaidroja, ka viņas bijušais dzīvesbiedrs ieradies viņas darbavietā un visu kolēģu klātbūtnē iesitis pa seju pļauku. Tāpat sieviete atzina, ka jau esot rakstījusi iesniegumu policijā, un vīrietim jau iepriekš piemērots aizliegumus viņai tuvoties.

Savukārt 29 gadus vecais vīrietis apgalvoja, ka starp viņiem neesot bijis konflikts, un atnācis pie savas dzīvesbiedres uz darbavietu ar puķēm, lai salīgtu mieru.

Pēc neilga brīža vīrietis kļuva agresīvs arī policistu klātbūtnē - bļāva uz sievieti, lamājās cieņu aizskarošiem vārdiem un mēģināja viņai uzbrukt.

Pārkāpējs nereaģēja uz policistu aizrādījumiem pārtraukt agresīvo uzvedību, tādēļ kārtības sargi pielietoja fizisku spēku un speclīdzekļus, proti, asaru gāzi un roku dzelžus.

Policijas darbinieki cietušai sievietei piedāvāja izsaukt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigādi, tomēr sieviete atteicās. Savukārt agresors tika nogādāts Valsts policijas iecirknī.

Par amatpersonas likumīgo prasību nepildīšanu sākts administratīvā pārkāpuma process, kas paredz līdz 700 eiro lielu sodu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu