Video Izsolē nonāks sankcijām pakļautā Krievijas superjahta (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Superjahta The Axioma
Superjahta The Axioma Foto: JON NAZCA/REUTERS

Zem izsoles āmura Gibraltārā nonāks sankcijām pakļautā Krievijas superjahta "The Axioma", kuras vērtība lēšama ap 75 miljoniem ASV dolāru (aptuveni 74 miljoniem eiro), svētdien vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Kā atgādina medijs, superjahta "The Axioma", kas pieder krievu oligarham Dmitrijam Pumpjanskim, tika konfiscēta šī gada martā. ASV banka "JP Morgan" apgalvoja, ka oligarhs nav atmaksājis aizdevumu 20 miljonu ASV dolāru (aptuveni 19 miljonu eiro) apmērā.

72,5 metrus garā superjahta zem izsoles āmura nonāks jau otrdien. Tajā ir sešas kajītes, kurās var ietilpt vismaz 12 cilvēki. Jahtā ir peldbaseins, džakuzi, 3D kino, niršanas aprīkojums un citas ekstras. "The Axioma" būvēta 2013. gadā. Sākotnēji šai superjahtai gan bija cits nosaukums - "Red Square" jeb "Sarkanais laukums." To varēja īrēt par aptuveni 549 000 eiro nedēļā.

Kā atgādina medijs, tā ir pirmā konfiscētā luksusa jahta, kas tiks pārdota, kopš tika sankcionēti Krievijas miljardieri un uzņēmēji pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā, kas notika šī gada 24. februārī.

Video zemāk var aplūkot, kā izskatās uz superjahtas "The Axioma":

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu