Ukrainas pretuzbrukums Hersonā - Krievijas karaspēka nokausēšana (12)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: ALEXANDER ERMOCHENKO/REUTERS

Ukrainas pretuzbrukums Hersonas apgabalā vērsts uz to, lai panāktu ienaidnieka spēku izsīkumu, nacionālā telemaratona ēterā sacīja Ukrainas dienvidu aizsardzības spēku preses centra vadītāja Natālija Humeņuka.

Ukraina turpina pretuzbrukumu Hersonas apgabalā, mazinot ienaidnieka spēkus, arī munīciju, tehniku un dzīvo spēku, sacīja amatpersona.

"Mēs sistēmiski un metodiski veicam tās pašas darbības, ko dēvē par pretuzbrukuma darbībām. Ja visi gaidīja, ka tā būs karaspēka piecelšana un maršēšana pa Hersonas apgabala stepēm, tad tas ir velti," skaidroja Humeņuka.

"Jo mūsdienu kara apstākļos pretuzbrukums izskatās savādāk," viņa piebilda.

"Tas pamatā ir ienaidnieka spēku izsīkums. Un tas ir tas, ar ko mēs nodarbojamies. Un tā ir noliktavu iznīcināšana, tā ir komandpunktu iznīcināšana, triecieni atbalsta punktiem, tur, kur tas sakoncentrē savus spēkus, bruņojumu, tehniku. Tas viss samērā nopietni ietekmē karaspēka morālo garu," uzsvēra Humeņuka.

Britu izlūkinformācija: Krievijai Donbasā trūkst dzīvā spēka

Krievijas armijai trūkst dzīvā spēka resursu, lai turpinātu kaujas Donbasā, teikts Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas jaunākajā ziņojumā par situāciju Ukrainas frontēs, kas balstīts izlūkdienestu informācijā.

Ukrainas sociālajos tīklos vēl 15.augustā parādījās video, kurā Luhanskas separātiskā veidojuma kaujinieki atsakās doties uzbrukumā.

Kā sacīja kaujinieki, līdz ar visa Luhanskas apgabala ieņemšanu viņu pienākums ir izpildīts un doties karot uz Doneckas apgabalu viņi atsakās, neraugoties uz komandieru draudiem un iebiedēšanu.

Krievija, pēc visa spriežot, cenšas motivēt papildspēkus, lai pastiprinātu savus regulāros formējumus Donbasā.

Komandieri, kā šķiet, ķeras pie tiešas materiālās stimulēšanas, bet dažas vienības tiek uzskatītas par nepietiekami uzticamām dalībai uzbrukuma operācijās, teikts Lielbritānijas ministrijas ziņojumā.

Problēmu pastiprina tas, ka Krievija karu dēvē par "īpašo militāro operāciju", bet tas ierobežo valsts pilnvaras, lai īstenotu tiesiskās piespiešanas mehānismus un panāktu iedzīvotāju piedalīšanos kaujās, teikts ziņojumā.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu