Video ⟩ Pugačova un Vaikule ierodas uz Serebreņņikova filmas pirmizrādi (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

22. augustā kinoteātrī "Splendid Palace" notika festivāla "Baltijas pērle" pasākums - kinorežisora Kirila Serebreņņikova radošā tikšanās ar interesentiem un filmas "Čaikovska sieva" pirmizrāde, ko iemūžināja RUS TVNET. 

Serebreņņikova jaunā filma savu triumfa gājienu sāka ar veiksmīgu startu Kannu kinofestivāla galvenajā konkursā.

Filmas sižeta pamatā ir stāsts par nelaimīgu laulību. Antoņina Miļukova ir iemīlējusies Čaikovskī, kļūst par komponista sievu, nesadzirdot "brālīgās mīlestības" nosacījuma piedāvājumu un nezinot, ka komponists dod priekšroku tuvībai ar vīriešiem.

Sieviete, kas izdomājusi sev vietu pasaulē, kurā viņai līdzīgām parasti nebija nekādu grūtību izdarīt pareizo izvēli, apsēstības rezultātā piedzīvo, kā kārotā laulība pēc sešu nedēļu savstarpējas spīdzināšanas turpinās tikai uz papīra un iztēlē. No saprotamajām skumjām pēc neiespējamās laimes rodas stāsts par patoloģisku pieķeršanos.

Kinoteātra "Splendid Palace" mākslinieciskā vadītāja Daira Āboliņa sacīja: "Kinoteātris pašlaik tiešām atdzimst. Publika nāk. Publika ir pārvarējusi sevī to nedrošību būt līdzās zālē ar 500 citiem cilvēkiem."

Viņa atzina, ka Marina Ļipčenko ar savu festivālu "Baltijas pērle" jau ir pieradinājusi Latvijas skatītājus pie konkurētspējīga kino, tostarp krievu valodā. Kirils Serebreņņikovs Latvijā pazīstams jau sen: "Var redzēt, cik daudzveidīga šeit ir publika. Domāju, ka Marina Ļipčenko ar savu festivālu "Baltijas pērle" daudzus Latvijas skatītājus, arī latviešu valodā runājošos, pieradinājusi izvēlēties apmeklēt arī šo festivālu."

"Un latviešu publika Serebreņņikovu tiešām iepazina ātrāk, pat tiešāk nekā krievvalodīgā publika, jo Serebreņņikovs jau bija iestudējis vairākas lugas Latvijas Nacionālajā teātrī," stāstīja Āboliņa.

Pasākuma viesu vidū bija daudzi Latvijā pazīstami cilvēki, tostarp influenceri, politiķi un uzņēmēji. Pirmizrādi apmeklēja arī Alla Pugačova un Laima Vaikule.

"Nē, es negaidīju, ka ieradīsies Alla Pugačova," uzsvēra Āboliņa.

"Ja es būtu Alla Pugačova, kas, protams, neesmu, un tiktu rādīta viena no izcilāko krievu režisoru filmām, es arī gribētu nākt. Es viņu saprotu. Šeit ir arī Laima Vaikule un citi Latvijā pazīstami cilvēki, piemēram, Elita Gavele, kura ir Latvijas Ārlietu ministrijas īpašā vēstniece diasporas jautājumos. Viņa savulaik strādājusi arī par vēstnieci Krievijā," viņa sacīja.

Līdzekļus, kas tika saņemti par dalību pasākumā, Serebreņņikovs pārskaitīs Ukrainas bēgļu palīdzības fondam.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu