Uz ārējām robežām un valsts iekšienē otrdien konstatēti 67 likumpārkāpēji

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas un Baltkrievijas valstu robeža.
Latvijas un Baltkrievijas valstu robeža. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Otrdien, 23. augustā, robežsargi uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 67 likumpārkāpējus, informēja Valsts robežsardzes (VRS) pārstāvji.

Uz ārējām robežām konstatēti 27 robežpārkāpēji. Ieceļošana Latvijā liegta 16 ārzemniekiem.

Terehovas, Vientuļu, Silenes un Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta 11 Moldovas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi, trīs Ukrainas, vienam Uzbekistānas un vienam ASV pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Personas atgriezta uz izceļošanas valsti.

Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti trīs ārzemniekiem. Terehovas robežkontroles punktā konstatēti divi Ukrainas, divi Krievijas un viens Mongolijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus Šengenas zonas valstīs. Lietvedība viena Ukrainas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Tāpat izceļošana no valsts liegta diviem Latvijas pilsoņiem.

Silenes robežkontroles punktā konstatēts viens Latvijas pilsonis, kuram nebija derīga ceļošanas dokumenta, savukārt Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēts viens uz Aberdīnu izceļojošs Latvijas pilsonis, kura dokuments nav derīgs izceļošanai uz Lielbritāniju. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti deviņām personām - trīs Uzbekistānas, diviem Krievijas, diviem Igaunijas, vienam Francijas un vienam Somijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 31 personai - sešiem Baltkrievijas, pieciem Moldovas, četriem Krievijas, četriem Lietuvas, trīs Ukrainas, diviem Latvijas, vienam Grieķijas, vienam Tadžikistānas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu