"Tenax" piesaista finansējumu attīstībai un ver jaunu ražotni

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Uzņēmumu grupai "Tenax" jaunas sendvičpaneļu ražotnes izveidei "Swedbank" piešķīrusi 7,7 miljonu eiro lielu finansējumu, no kuriem trīs miljoni eiro tiks ieguldīti ražošanas ēkas būvniecībā, kamēr 4,7 miljoni eiro paredzēti ražošanas iekārtu iegādei, informē banka.

Kopējās "Tenax" grupas uzņēmumu investīcijas šajā projektā plānotas vairāk nekā 12 miljonu eiro apmērā.

SIA “Tenax Panel”, kas ir viens no lielākajiem sendvičpaneļu ražotājiem Baltijā, jauno uzņēmuma ražotni veido līdzās jau esošajai ražotnei Dobelē. Uzņēmums ir daļa no "Tenax" grupas, kurā vēl ietilpst tādi uzņēmumi, kā SIA ”Tenax", SIA “Tenax Panel”, SIA “Tenapors”, SIA “Tenax Install”.

“"Tenax" mērķis ir būt līderim ne tikai savā uzņēmējdarbības jomā, bet arī pārmaiņu nesējam būvniecības nozarē kopumā. Esam ieviesuši "Environmental Product Declaration" sertifikātu, kas ļauj mums ražot sendvičpaneļus atbilstoši augstākajiem ilgtspējas standartiem. Tāpēc arī mūsu klienti augstu novērtē to, ka ražotā produkcija ļauj būvēt ēkas, kas atbilst ne tikai augstākajām būvniecības, bet arī ilgtspējas prasībām,” uzsver uzņēmuma valdes loceklis Roberts Kurma.

“Tenax Panel” lielāko daļu savas produkcijas eksportē. 45% no saražotās produkcijas tiek realizēta tieši Skandināvijas tirgos, kas īpašu nozīmi pievērš ilgtspējas kritēriju ieviešanai.

“"Swedbank" savā darbībā ir definējusi vairākus kritērijus, kas ir saistoši mums kā uzņēmumam. Starp šiem mērķiem ir gan vēlēšanās sekmēt tautsaimniecības izaugsmi, gan arī piedalīties ilgtspējīgas biznesa vides veidošanā. Sadarbībā ar "Tenax" varam ne tikai sasniegt savus mērķus kā finansētājs, bet arī justies droši, ka kopējās sadarbības rezultātā varam ietekmēt ekonomikas transformācijas procesu zaļākas un ilgtspējīgākas nākotnes virzienā,” saka "Swedbank" Uzņēmumu pārvaldes vadītāja vietas izpildītājs Jevgenijs Ivanovs.

"Tenax" grupa, SIA “Tenax” dibināta 1991. gadā un tā vienīgais īpašnieks ir Nikolajs Kurma. Uzņēmumu grupā ietilpst četri uzņēmumi, kas kopā nodarbina 180 darbinieku. Uzņēmumu grupa pērn strādāja ar 40 miljonu eiro lielu apgrozījumu un ap trīs miljonu eiro peļņu. SIA “Tenapors” nodarbojas ar siltumizolācijas materiālu ražošanu, SIA “Tenax Panel” ar sendvičpaneļu ražošanu, kamēr SIA "Tenax Install” ar projektu vadību un materiālu instalēšanu, savukārt SIA “Tenax” veic sava nekustamā īpašuma iznomāšanu un attīstīšanu, sniedz atbalstu grupas uzņēmumu darbībā un attīstībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu