Makrons brīdina par pārpilnības un bezrūpības laikmeta beigām

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Francijas prezidents Emanuels Makrons.
Francijas prezidents Emanuels Makrons. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Francijas prezidents Emanuels Makrons trešdien brīdinājis, ka jaunajā laikmetā, ko iezīmē klimata izmaiņas un Krievijas kara radītā nestabilitāte, valstij būs jānes zināmi upuri, kā arī signalizēja par "pārpilnības beigām".

"Es uzskatu, ka mēs esam procesā, kad dzīvojam lūzuma punkta vai lielu satricinājumu laikā. Pirmkārt tāpēc, ka mēs dzīvojam beigu laikā, kas var likties kā pārpilnības laika beigas," pirmajā kabineta sēdē pēc tradicionālajām augusta brīvdienām sacīja prezidents.

"Mums ir brīvībā balstīta sistēma, kurā mēs esam pieraduši dzīvot, un dažkārt, kad mums tā ir jāaizstāv, tas nozīmē nest upurus," izsakoties par karu Ukrainā, sacīja Makrons.

"Šis vērtējums, ko es sniedzu - pārpilnības beigas, bezrūpības beigas, pieņēmumu beigas, tas galu galā ir lūzuma punkts, ko mēs pieredzam un kas var daudzos pilsoņos izraisīt lielu trauksmi."

"Sastopot to, mums ir pienākumi, no kuriem pirmais ir - runāt atklāti un ļoti skaidri bez pastardienas noskaņojumu liekas vairošanas," norādīja Francijas prezidents.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu