Ceturtdien gaidāms stiprs karstums; vietām pērkona negaiss

Izsludināts dzeltenais brīdinājums
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Negaiss. Ilustratīvs attēls
Negaiss. Ilustratīvs attēls Foto: Schutterstock.com

Ceturtdien daudzviet Latvijā - pārsvarā valsts centrālajos un austrumu novados - gaidāms īslaicīgs lietus, vietām stiprs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi. 

Ceturtdienas rītā Latvijā ir lielākoties mākoņains laiks, vietām valsts centrālajā un austrumu daļā īslaicīgi līst un ducina pērkons, liecina meteoroloģiskā informācija.

Piecos rītā pērkona negaiss bija Valmieras un Strenču pusē. Iepriekš naktī un trešdienas vakarā negaiss bija vietām citviet Vidzemē, tai skaitā Rīgā un Jūrmalā, kā arī Zemgales rietumos.

Pūš lēns ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš, valsts austrumos - mainīga virziena vējš. Vietām dūmaka. Gaisa temperatūra +16..+20 grādi, Zilupes apkaimē termometra stabiņš noslīdējis līdz +14 grādiem.

Ceturtdien debesis būs daļēji mākoņainas, Latgalē galvenokārt gaidāms apmācies laiks. Pūtīs lēns vējš, Kurzemē un Zemgalē - lēns līdz mērens ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš.

Dienas vidū lielākajā valsts daļā gaidāms stiprs karstums - gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +27...+29 grādiem, bet dažviet teritorijas dienvidos pat līdz +30...+31 grādam. Izsludināts dzeltenais brīdinājums.

Rīgā zema nokrišņu varbūtība, mākoņu kļūs mazāk, pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu vējš un gaiss iesils līdz +25 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklons un atmosfēras fronte. Gaisa spiediens 1021-1024 hektopaskāli jūras līmenī.

Valsts lielākajā daļā spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra izsludinātais dzeltenā līmeņa brīdinājums par karstumu un augstu ugunsbīstamību mežos.

Rīgā mākoņains rīts, pūš ziemeļu vējš 3-6 metri sekundē, gaisa temperatūra svārstās ap +20 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +21,3 grādiem Ventspilī līdz +31,9 grādiem Bauskā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 24.augustā bija +40 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -1 grāds Somijas un Zviedrijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu