Džilai Baidenai atkal pozitīvs Covid-19 tests

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

ASV pirmajai lēdijai Džilai Baidenai, kurai pēc slimošanas ar Covid-19 svētdien bija negatīvs koronavīrusa tests, trešdien tests atkal bija pozitīvs, paziņoja Baltais nams.

71 gadu vecajai Baidenai nav nekādu simptomu, taču, tā kā tests bija pozitīvs, viņa atkal devusies pašizolācijā.

Pēc saslimšanas ar Covis-19 pēc ārstu ieteikuma Baidena lietoja medikamentu "Paxlovid". Mediķi norāda, pēc šo zāļu lietošanas pacientiem pēc vairākiem negatīviem koronavīrusa testiem dažkārt ir pozitīvi testa rezultāti.

Covid-19 tests trešdien veikts arī prezidentam Džo Baidenam. Tā rezultāts bijis negatīvs. Tomēr kā kontaktpersona 79 gadus vecais Baidens tiks bieži testēts un, tiekoties ar cilvēkiem, valkās masku.

Jau ziņots, ka Baidens jūlijā saslima ar Covid-19. Pirmo reizi pozitīvs Covid-19 tests Baidenam bija 21.jūlijā. Viņa simptomi bija viegli un viņš uzturējās pašizolācijā, strādājot attālināti, un lietoja "Paxlovid". 27.jūlijā pēc negatīviem testiem Baidens pārtrauca pašizolāciju.

Tomēr 30.jūlijā testa rezultāts atkal bija pozitīvs un Baidens atsāka pašizolāciju Baltajā namā. Pēc negatīviem Covid-19 testiem viņš pārtrauca pašizolāciju 7.augustā.

Džila un Džo Baideni ir pilnībā vakcinēti pret Covid-19, kā arī saņēmuši divas balstdevas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu