Fjūrijs: Es biju Lielbritānijas čempions, kad Usiku vēl baroja ar krūti (3)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Taisons Fjūrijs
Taisons Fjūrijs Foto: EPA/Scanpix

Nepārspētais britu smagā svara bokseris Taisons Fjūrijs kārtējo reizi izteicies par iespējamo cīņu ar Ukrainas boksa zvaigzni Oleksandru Usiku. 

Usika īpašumā ir Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostas, kā arī Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) tituls.

Savukārt Fjūrijs ir Pasaules Boksa padomes (WBC) čempions.

"Es zinu, ka arābiem šai cīņai nauda pavisam noteikti ir. Viņi savulaik Taigeram Vudsam samaksāja vienu miljardu ASV dolāru, bet es no viņiem prasu 500 miljonus. Kas attiecas uz Usiku, viņš vēl tika barots ar krūti, kad es biju Lielbritānijas čempions smagajā svarā," intervijā "talkSPORT" sacīja Fjūrijs.

Iepriekš Fjūrijs izteicās, ka dod nedēļu laika ikvienam, kurš vēlas organizēt šo cīņu. Ja līdz 1. septembrim britam netiks piedāvāta prasītā summa par cīņu, viņš savu dalību atsauks.

Profesionālajā boksā Fjūrijs debitēja 2008. gadā, bet Usiks piecus gadus vēlāk. 

Fjūrija promotieris Frenks Varens iepriekš BBC Radio 5 norādīja, ka abu bokseru komandas ir ieinteresētas aizvadīt cīņu par absolūtā čempiona titulu. 

"Daily Mail" vēstīja, ka abu boksa zvaigžņu duelis varētu risināties 17. decembrī Saūda Arābijas galvaspilsētā Rijāda.

Profesionālajā ringā 34 gadus vecajam Fjūrijam aiz muguras ir 33 cīņas, no kurām 32 uzvaras un viens neizšķirts. 23 reizes viņš sāncensi pieveicis ar nokautu. Pārspēto bokseru sarakstā atrodami tādi vārdi kā Deontejs Vailders, Dereks Čisora, Vladimirs Kļičko un citi.

Savukārt 35 gadus vecais Usiks uzvarējis visās 20 cīņās, no tām 13 ar nokautu. 2018. gada janvārī viņš Rīgā Pasaules Boksa supersērijas pirmās sezonas pirmā smagā svara kategorijas pusfinālā pēc punktiem pieveica Mairi Briedi.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu