Pēdējā iespēja noķert vasaru aiz astes! Pasākumu ceļvedis nedēļai

Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock
Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

"Šurp grāmatas, uz skolu, es būšu teicamnieks!" Šonedēļ Zinību diena, taču par godu jaunā mācību gada sākumam pasākumu programma solās būt iespaidīga. Lūk, pasākumu ceļvedis šai nedēļai!

29. augusts

29. augustā, plkst. 19.00 notiks labdarības koncerts "Vai tu esi debesīs?" ar ieeju par ziedojumiem, kas tiks nodoti Ukrainas atbalstam. 

Programmā latviešu komponistu Renātes Stivriņas, Lūcijas Garūtas, Pētera Vaska, Tālivalža Ķeniņa, Evijas Vecumnieces un Imanta Zemzara skaņdarbi. Koncertā piedalās soprāns Gunta Gelgote, vijolniece Arina Bardova, čelliste Māra Botmane un pianiste Aija Kuzmane.

Ieeja koncertā par ziedojumiem, kas tiks nodoti Ukrainas atbalstam.

30. augusts

30. augustā Dzintaru koncertzālē notiks Natālijas Desē koncerts. Desē ir operas pasaules leģenda, Francijas Republikas nacionālais lepnums un īsts briljants pasaules operas dārgumu lādītē. Dīvas pielūdzēji nemitējas jūsmot par nepārspējami tīro soprāna partiju izpildījumu, jo savas lomas "Hofmaņa stāstos" un "Burvju flautā" Desē ir dziedājusi tik precīzi kā tieši viņai uzrakstītas. Iespaidu, ko rada Natālijas brīnišķīgā balss un muzikalitāte, pastiprina dziedātājas vizuālais tēls – miniatūra, trausla sieviete ar lielām, izteiksmīgām acīm – un viņas spēcīgais dramatiskais temperaments.

Savam koncertam Jūrmalā Desē gatavo programmu, kuru ļoti reti dzied ārpus Francijas. Kopā ar franču džeza kvartetu viņa izpildīs aizkustinošāko no saviem stāstiem, kura nosaukums ir "Apburošais Legrāns". Dziedātāju un Mišelu Legrānu saistīja draudzība ilgu gadu garumā, un pats maestro uzsvēra, ka Natālija kā neviens cits ir spējusi paust jūtas, ko komponists tiecās ietvert skaņdarbos.

Šajā vakarā dzirdēsim Natālijas Desē dzidro balsi izcilā komponista slavenākajās melodijās un – lai arī tikai uz vienu vakaru - pārcelsimies uz klusajām Parīzes ieliņām, lai baudītu patiesas sajūsmas vērtu franču džezu pasaules operas leģendas izpildījumā.

Savukārt gan 30, gan 31. augustā Dailes teātrī notiks Jāņa Šipkēvica dzimšanas dienas koncerti – “Shipsea. Apgaismo mani”.

Shipsea
Shipsea Foto: Aiga Rēdmane

Koncertā būs dzirdams ļoti personīgais, pieredzes stāstos un notikumos balstītais jaunais albums “Apgaismo mani” ar 11 īpašiem stāstiem – oriģināldziesmām. Koncerta otro daļu piepildīs Jāņa Šipkēvica muzikālās dzīves laikā piedzīvotais un radītais – no kosmiskajiem pirmsākumiem līdz pat “Instrumentiem” un draudzībām, kas papildinājušas un piepildījušas muzikālo ceļojumu. Koncertā viesosies Aminata, ŪGA, kā arī citi ļoti īpaši draugi un talanti.

SHIPSEA sastāva kodols - Miķelis Putniņš (ģitāras, balss), Kārlis Josts (bass, balss), Rūdolfs Dankfelds (sitaminstrumenti), kā arī dziedātājas Kristīne Pāže, Gabriēla Zvaigznīte un stīgu kvartets.

31. augusts

No 31. augusta līdz 2. septembrim tirdzniecības centrā "Domina" norisināsies vasaras festivāls "Back to School". 31. augustā, plkst.19:00 uzstāsies Fiņķis un PRAGAII, Būū un rolands če. 1. septembrī, plkst.19:00 koncertēs mūziķis Kriss Noa (Chris Noah), "Carnival Youth" un "Astro’n’out", bet 2. septembrī, plkst.19 uz skatuves kāps Viņa, apvienība "Kreisais krasts" un reperis Ozols.

1. septembris

Svinot jaunā mācību gada sākumu 1. septembrī, "Wondersala" aicina uz iedvesmojošu koncertu Andrejsalā, kur skatītājus priecēs grupa "DAGAMBA", dziedātāja Būū un DJ Lejasmeijers. Tie būs svētki visai ģimenei - skolēniem, bijušajiem un esošajiem studentiem, un arī pašiem mazākajiem, kas savas skolas gaitas vēl nav sākuši. Ieeja pasākumā bez maksas.

Foto: "Wondersalas" koncerti 

Savukārt Esplanādē notiks grupas “Citi zēni” koncerts. Pirms koncerta par lielisku mūziku rūpēsies DJ Kārlis Ķilkuts.

2. septembris

Atklājot jauno sezonu, 2. septembrī plkst. 20:00 ar brīvdabas dziedināšanas aktu Ķekavas Veco dzirnavu estrādē viesosies grupa "Mazais princis" - mīlestības vēstneši, atvadu meistari. Ikviens apmeklētājs ir aicināts dalīties mīlestībā sildoties dvēseliskās melodijās, kā arī izsalkušajiem un izslāpušajiem koncerta laikā būs iespēja iegādāties uzkodas un dzērienus.

Savukārt alus rūme "Trofeja" svinēs savu otro dzimšanas dienu. "Gaidīsim visus ciemos uz mūsu divu gadu jubileju. Uzstāsies grupa "Ballīšu kvartāls". "Rūmēsimies kopā!" aicina "Trofeja".

3. septembris

No 3. līdz 4. septembrim Rīgā jau 17. reizi norisināsies mūsdienu kultūras forums “Baltā nakts 2022”. Šogad kultūras aktivitātēs un notikumos tiks aktualizētas tādas tēmas kā līdzdalība, līdztiesība un iekļaušanās, ilgtspēja, labbūtība, zaļāka un digitālāka Eiropa, jauniešu fiziskā un garīgā veselība. 

Foto: 2020. gada “Baltā nakts”

Tāpat Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā 3. un 4. septembrī no plkst. 9.00 līdz 17.00 norisināsies “Mūsdienu amatniecības tirgus 2022”. Arī šogad tirgus apmeklētājiem būs iespēja iepazīt jaunākās tendences Latvijas amatniecībā un iegādāties skaistus, noderīgus no dabīgiem materiāliem veidotus sadzīves priekšmetus, rotas un apģērbu, kā arī mājražotāju pārtikas produktus.

Savukārt Andrejsalā, uz "Wondersalas" skatuves gaidāma grupas "Bermudu divstūris" koncerttūres "Vidēji glīts" uzstāšanās. "Esam uzlādējuši baterijas un gatavi realizēt labākos koncertu šovus šovasar! Tiekamies vasaras labākajās ballītēs!" saka grupas dalībnieki.

3. septembrī norisināsies līdz šim nebijusi lielakcija “Gaismas krasts”, kuras ietvaros vairāku desmitu kilometru garumā Tukuma novadā no Ragaciema līdz Engurei, cilvēkiem sadodoties rokās tiks izdejots Baltijas jūras krasts. Akcijā tiek aicināti piedalīties ne tikai dejotāji ar pieredzi, bet ikviens Latvijas iedzīvotājs, neatkarīgi no vecuma vai dejotprasmes. 

4. septembris

4. septembrī plkst. 16.00 Vecumnieku novada Skaistkalnes pagastā notiks labdarības koncerts "Uzcel savu baznīcu!" Skaistkalnes baznīcas torņu atjaunošanai. Jezuītu ordeņa celtā Skaistkalnes Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs Uzņemšanas Romas katoļu baznīca ir izcils agrā baroka stila arhitektūras piemineklis, kas nu piedzīvo vēsturisku atdzimšanu. Labdarības koncertā pie majestātiskā dievnama uzstāsies Gatis Irbe, Igo, Olga Rajecka, grupa "Putnu balle" un citi mūziķi.

Un, protams, 4. septembrī, dienu pirms studiju sākuma, Raiņa bulvārī 19 notiks Latvijas Universitātes (LU) studentu svētki “Aristotelis”, kur kopīgi jaunie un esošie studenti, mācībspēki un citi LU saimes draugi ieskandinās jauno studiju gadu.

Foto: 2020. gada studentu svētki "Aristotelis"

Oficiālajā daļā, kas sāksies 18.00, tiks teiktas svinīgas runas, skandināti fakultāšu saukļi, dziedātas dziesmas un iepazīti jaunie studiju biedri - šajā pasākuma daļā ieeja ir bez maksas. Pēc tam dosimies kopīgā gājienā līdz universitātei. Savukārt visu gaidītajā vakara daļā sanākušos sagaida kārtīga izdejošanās, sākot ar 21.00 līdz pat rīta gaismai. Uzstāsies grupa "Bruģis" un "Nikotīņi".

Raksts tapis sadarbībā ar "Coca-Cola".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu