Karstās vasaras dēļ Francijā agrāk sākusies vīnogu ražas novākšana (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Vīnogu vākšana  Clos des Goisses, Francijā
Vīnogu vākšana Clos des Goisses, Francijā Foto: PASCAL ROSSIGNOL/REUTERS

Sausums un karstums Francijā darījis savu - slavenākajos vīna reģionos šogad vīnogu raža jānovāc ātrāk, piektdien vēsta ziņu aģentūra The Associated Press (AP).

Kā raksta medijs, parasti vīnogu raža tiek vākta septembra vidū, bet šogad raža tiek novākta vasaras izskaņā. 

Par spīti tam, ka šogad vīnogu raža sausuma un karstuma dēļ ir mazāka - audzētājiem padevušās izcilas vīnogas, vēsta AP.

Jau jūlija izskaņā vēstījām, ka karstums un sausums šovasar iznīcina ražu Eiropā. Rakstījām, ka jūlijā tas iznīcinājis aptuveni trešo daļu ābolu un bumbieru ražas Portugālē. It īpaši smagi cietuši augļu dārzi valsts rietumos esošajā Lisabonas apkārtnē. Līdzīga situācija ir arī Rumānijā. Tur karstuma un nepietiekama mitruma dēļ vietējie lauksaimnieki pauž bažas, ka kartupeļu raža šogad būs par 25% mazāka nekā pērn. Tikmēr Spānijā plosās karstuma izraisīti savvaļas ugunsgrēki. Šajos ugunsgrēkos gājušas bojā lielas vīnogu audzēšanas plantācijas, kā rezultātā gaidāms, ka Spānijas vīna ražošanas apjomi būs ievērojami mazāki nekā iepriekšējos gados, un vīna ražotāji brīdina, ka grādīgā dzēriena kvalitāte arī varētu būt zemāka nekā ierasts.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu