Mitrofanovs: Latvijai nav jābaidās aizņemties finanšu tirgū (8)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Partijas "Latvijas Krievu savienība" līdzpriekšsēdētājs Miroslavs Mitrofanovs
Partijas "Latvijas Krievu savienība" līdzpriekšsēdētājs Miroslavs Mitrofanovs Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijai nav jābaidās aizņemties finanšu tirgū, uzskata Rīgas domes deputāts, Latvijas Krievu savienības (LKS) premjera amata kandidāts gaidāmajās Saeimas vēlēšanās Miroslavs Mitrofanovs.

Mitrofanovs intervijā aģentūrai LETA pauda, ka pieaugošas inflācijas apstākļos ir jāpalīdz visiem, nevis tikai daļai iedzīvotāju, jo tikai atsevišķu grupu atbalstīšana nozīmējot risinājumu sasniegt uz vidējā slāņa interesēm.

Galvenie risinājumi palīdzībai cilvēkiem ir tarifi un nodokļi, uzskata politiķis. LKS ieskatā ir jāstrādā pie tā, lai uz diviem gadiem samazinātu pievienotās vērtības nodokli (PVN) pārtikai un komunālajiem pakalpojumiem. Šāds PVN samazināšanas termiņš izvēlēts, jo, "karam turpinoties bez īpašiem saasinājumiem, pēc diviem gadiem situācija pasaulē stabilizēsies uz jauniem noteikumiem".

Tāpat Latvijai nav jābaidās ņemt kredītus finanšu tirgū, jo pēc 40-60 gadiem šādi kredīti un parādi vairs nebūs tik lieli un nozīmīgi kā tagad, tā kā naudas līdzekļu vērtība strauji samazinās, pārliecināts Mitrofanovs.

Jautāts, kas Latvijā būtu jādara, lai nodrošinātu enerģētisko neatkarību, politiķis apgalvoja, ka īstermiņā to nav iespējams panākt un termiņi, kas tagad tiek likti valdības lēmumos, pārtraucot gāzes saņemšanu no Krievijas no jaunā gada, nav reāli.

"Labāk būtu paklusēt par avotiem, no kuriem tiks ņemta gāze, jo ir lielas aizdomas, ka, pērkot gāzi ārpus Krievijas, tā varētu būt tā pati Krievijas gāze, tikai pārdota caur privātiem uzņēmumiem vai citu valstu gāzes sistēmām," vērtēja Mitrofanovs.

Viņaprāt, perspektīvā Latvijai būtu jāattīsta sadarbība ar Igauniju un Somiju saistībā ar iespēju būvēt kopīgu kodolelektrostaciju.

Zaļās ekonomikas ieviešana Mitrofanova ieskatā tāpat ir pārsteidzīgs solis, jo zaļo ekonomiku un enerģētiku "izgudroja politiķi, kuri dzīvo bagātajās Eiropas valstīs, kur bija pavisam cita situācija, salīdzinot ar Latviju".

LKS politiķis uzskata, ka Latvijā strauja pāreja uz zaļo ekonomiku nozīmētu vēl daļas no iedzīvotājiem zaudēšanu, viņiem aizbraucot, piemēram, uz Vāciju, kur esot vairāk resursu un "vienkāršie cilvēki nejutīs tik smagu slodzi no šādas pārejas".

"Sākotnējā situācija valstu ekonomikās ļoti atšķiras, un Latvijai nevajadzēja steigties. Ir jāskatās, kādi tehniski risinājumi tiks izgudroti, jo patlaban zaļā enerģija nevar nodrošināt Latviju ar elektroenerģiju daudzu bez risinājumiem esošu tehnisku trūkumu dēļ. Ar laiku risinājumi parādīsies, bet nav jāsteidzas," sacīja Mitrofanovs.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu