Lielbritānijas izlases treneris: Latvijai ir ļoti talantīga komanda (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas vīriešu basketbola izlase ir komanda ar talantīgiem spēlētājiem, pēc zaudējuma 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas mačā atzina Lielbritānijas valstsvienības galvenais treneris Neitans Renkings.

Latvijas basketbolisti svētdien Ņūkāslā ar lielu atbalstu skatītāju tribīnēs pārspēja Lielbritānijas izlasi ar rezultātu 87:80 (24:16, 14:22, 26:22, 23:20).

Pēc spēles preses konferencē pretinieku komandas galvenais treneris izteica uzslavas Latvijas izlasei un tās treneru korpusam.

"Pirmkārt, apsveicu Latviju. Viņi nospēlēja ārkārtīgi labi, tā ir ļoti labi trenēta komanda. Tā ir ļoti talantīga komanda," sacīja Renkings.

Lielbritānijas izlases galvenais treneris pauda lepnumu par saviem spēlētājiem, kuri demonstrējuši labu sniegumu spēlē pret Latviju.

"Es ļoti lepojos ar puišiem, kuri cīnījās. Sīva cīņa bija līdz pat ceturtās ceturtdaļas beigām. Gribētu, kaut mēs varētu izlabot dažas izspēles, kurās ļāvām pretiniekiem atgūties," norādīja treneris.

Lielbritānijas basketbola izlases galvenais treneris Neitans Renkings
Lielbritānijas basketbola izlases galvenais treneris Neitans Renkings Foto: FIBA.com

Latvijas izlase izpildīja 34 soda metienus un trāpīja 26 no tiem. Pretinieki uz soda metiena līnijas stājās daudz mazāk reižu - realizēti 10 no 17. 

Arī cīņā par atlēkušajām bumbām Latvijai bija pārsvars - 45:36. Latvijas basketbolisti pie pretinieku groza izcīnīja 19 bumbas, ko Renkings izcēla kā lielu mīnusu Lielbritānijas komandas sniegumā.

"Ja paskatāmies statistikā - viņiem bija divreiz vairāk soda metienu. Zaudējām arī cīņu pat atlēkušajām bumbām. Ja nepieļautu šīs lietas, beigās būtu cits iznākums," uzskata Lielbritānijas izlases stūrmanis.

Latvijas izlase ceturtdien uzveica Turciju, bet Lielbritānija piekāpās Beļģijai. Renkings uzskata, ka viņa komandas sniegums pakāpeniski uzlabojas.

"Kopumā komanda ir progresējusi un spērusi platu soli uz priekšu," piebilda Lielbritānijas izlases galvenais treneris.

Trīs labākās no I grupas komandas kvalificēsies Pasaules kausam, kas nākamgad no 25. augusta līdz 10. septembrim norisināsies Filipīnās, Japānā un Indonēzijā.

 

10. novembrī Latvija izbraukumā spēkosies ar Grieķiju, bet 13. novembrī mājās būs tikšanās ar Lielbritāniju.

Nākamā gada 24. februārī Latvijai paredzēta spēle viesos Turcijā, bet 27. februārī savā laukumā jācīnās pret Grieķiju.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu