Jānis Kalniņš: Par izlasi es vairs nedomāju (6)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Kalniņš
Jānis Kalniņš Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Vārtsargs Jānis Kalniņš atzinis, ka par Latvijas hokeja izlasi vairs nedomā. Viņš koncentrējas spēlēšanai Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Habarovskas "Amur".

Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) apstiprināja Kalniņa pāreju uz "Amur", taču Latvijas Hokeja federācija (LHF) iesniegs tālāku apelāciju, apstiprināja LHF ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs.

"Es par izlasi nedomāju, šī lappuse ir aizvērta," TASS citē Kalniņa teikto. "Man ir 30 gadi, izlasē pasaules čempionātos esmu aizvadījis divas pilnas spēles. Ja nespēlē, ir jādodas tālāk un jāpavada vairāk laika ar ģimeni. Ģimene šeit [Habarovskā] ieradīsies vēlāk."

Pēc Krievijas karadarbības sākšanas Ukrainas teritorijā aprīļa beigās tika pieņemts grozījums Sporta likumā, kas paredz, ka sportistiem un sporta darbiniekiem ir liegts iesaistīties jebkādās sacensībās, kas norisinās Krievijā vai Baltkrievijā.

"Atļauja spēlēt KHL no IIHF? Zināju, ka viss būs labi, bija tikai mazliet jāpagaida. Nebija jautājumu, vai es spēlēšu vai ne, jautājums bija tikai kad," pauda Kalniņš. 

KHL viņš iepriekš spēlējis arī Helsinku "Jokerit" un Rīgas "Dinamo". Kalniņš pagājušo sezonu sāka 2021. gada Zviedrijas čempionvienībā Vekšes "Lakers", bet sezonas gaitā vārtsargs pārcēlās uz Somijas klubu Tamperes "Tappara", kļūstot par šīs valsts čempionu.

"Amur" mani uzņēma labi, bez jautājumiem. No KHL pa lielam reāls piedāvājums bija no "Amur" kluba. Pēc līguma parakstīšanas bija piedāvājumi no Eiropas, bet es teicu, ka gribu spēlēt KHL," stāstīja Kalniņš. 

Kalniņš pārstāvējis Latvijas izlasi trīs pasaules čempionātos, kā arī šā gada februārī viņš bija valstsvienības sastāvā Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu