Šoigu esot atstādināts no kara informācijas sniegšanas Putinam (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu esot atstādināts no vairākiem pienākumiem Krievijas bruņoto spēku vadībā, tostarp viņš vairs nesniedz operatīvo informāciju par Krievijas iebrukumu Ukrainā Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam, apgalvo Lielbritānijas izlūkdienesti.

Šāda vēršanās pret Šoigu notikusi, ņemot vērā Krievijas armijas problēmas Ukrainā.

Tagad regulāras atskaites par iebrukuma gaitu Putinam sniedz vairāki Krievijas bruņoto spēku operatīvie komandieri. Lielbritānijas izlūkdienesti tā secinājuši, analizējot Krievijas medijos pieejamo informāciju.

Lielbritānijas izlūkiem arī ir izdevies iegūt apstiprinājumu tam, ka Krievijas virsnieki un kareivji, kas piedalījušies iebrukumā Ukrainā, regulāri izsmej Šoigu par viņa neefektīvo vadību, jo Krievijas armijas virzīšanās uz priekšu ir faktiski iebuksējusi.

Krievijas armija iebrukuma Ukrainā 24.februārī, ar ambicioziem plāniem sakaut Ukrainas armiju dažu dienu laikā. Tomēr karš turpinās jau pusgadu, Ukrainas bruņotajiem spēkiem izrādot sīvu pretestību.

Lielbritānijas izlūkdienestu rīcībā esošā informācija arī liecina, ka Šoigu un viņam pietuvinātas personas esot nozagušas daļu naudas, kas bija atvēlēta iebrukuma nodrošināšanai.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu