Sarkanais brīdinājums – Kurzemē gaidāms pērkona negaiss ar ekstremāli stiprām lietusgāzēm (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Negaiss.
Negaiss. Foto: Edijs Pālens/LETA

29. augusta vakarā vietām Kurzemē gaidāms pērkona negaiss ar ekstremāli stiprām lietusgāzēm, krasām vēja brāzmām 15-18 m/s, kā arī lokāli iesējama krusa, teikts Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) mājaslapā, kur izsludināts sarkanā līmeņa brīdinājums.

LVĢMC informē, ka ekstremāli stiprās pērkona lietusgāzes Kurzemē turpināsies līdz rītam, dienā to intensitāte mazināsies.

Sarkanā līmeņa brīdinājums ir spēkā no 29. augusta pulksten 19 līdz 30. augusta pulksten 6 rītā.

Kā teikts LVĢMC mājaslapā, sarkanais brīdinājums nozīmē, ka tiek prognozēti ļoti intensīvi hidroloģiskie vai meteoroloģiskie apstākļi.

Ļoti iespējami ievērojami postījumi plašās teritorijās, kā arī nelaimes gadījumi, kas apdraud dzīvības. LVĢMC mudina regulāri interesēties un detalizēti iepazīsties ar gaidāmajām hidrometeoroloģisko apstākļu izmaiņām, kā arī regulāri sekot līdzi informācijai un norādījumiem, ko sniedz atbildīgās institūcijas. Sarkanā brīdinājuma gadījumā iedzīvotājiem jābūt gataviem ārkārtas pasākumiem - tajā skaitā evakuācijai.

Jau ziņots, ka 29. augusts būs pēdējā karstā diena šajā gadā.  Gaisa temperatūra Latvijā pakāpsies līdz +25..+30 grādiem, bet Kurzemes lielākajā daļā tā vairs nepārsniegs +22..+25 grādus.

Šīs nedēļas nogalē gaisa temperatūra vietām Latvijā var noslīdēt līdz nulle grādiem, zāles augstumā - pāris grādus zem nulles, prognozē sinoptiķi.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu