Otrdien vietām gaidāms stiprs lietus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Otrdien, 30. augustā, Latvijā palaikam līs, vietām līs ilgstoši un stipri, visvairāk nokrišņu būs Vidzemē, prognozē sinoptiķi.

Vietām - galvenokārt valsts austrumu daļā - vēl gaidāms arī pērkona negaiss. Pēcpusdienā Kurzemē vairs nav gaidāmi būtiski nokrišņi un uzspīdēs saule.

Ziemeļu vējš brāzmās daudzviet pastiprināsies līdz 13-18 metriem sekundē, Latgalē līdz pēcpusdienai gaidāms lēns rietumu, dienvidrietumu vējš.

Gaisa temperatūra būs +14..+20 grādi, Latgalē līdz +22 grādiem.

Rīgā gaidāma pārsvarā apmākusies un lietaina diena, iespējams stiprs lietus. Vakarpusē ziemeļvēja ātrums brāzmās sasniegs 18 metrus sekundē. Gaisa temperatūra būs +16..+18 grādi.

Pirmdienas vakarā un naktī uz otrdienu Latvijas lielākajā daļā bija pērkona lietusgāzes, vietām tās turpinās arī otrdienas rītā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Lielākais nokrišņu daudzums reģistrēts Kurzemē un Vidzemē. No pirmdienas vakara līdz plkst.5 otrdienas rītā nokrišņu daudzums Saldū un Rūjienā sasniedza 41-42 milimetrus jeb 52-53% no mēneša normas, savukārt Kolkā - 49 milimetrus jeb 60%.

Vairāk nekā 30 milimetri nokrišņu reģistrēti arī Mērsragā, Priekuļos, Staļģenē un Zvejniekciemā.

Stiprākās vēja brāzmas bija 20,7 metri sekundē pirmdienas vakarā Saldū.

Otrdienas rītā daudzviet Latvijā līst, spēcīgāk Ziemeļkurzemē, arī vietām Jūrmalas un Rīgas pusē, Latgalē un Vidzemes austrumos. Pārsvarā pūš lēns vējš no ziemeļu puses, Kurzemē vējš pūš mēreni.

Gaisa temperatūra +14..+18 grādi.

Laikapstākļus nosaka ciklons. Atmosfēras spiediens 1010-1014 hektopaskāli jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien bija no +20,7 grādiem Ventspilī līdz +29,9 grādiem Skrīveros.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 29.augustā bija +37..+39 grādi Spānijā, Balkānos, Rumānijā, Krievijas dienvidos un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu nulle grādu Norvēģijas un Somijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu