Trešdien Latvijā sāksies meteoroloģiskais rudens, daudzviet īslaicīgi līs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Otrdien, 30. augustā, Latvijā noslēdzas meteoroloģiskā vasara, un trešdien iestāsies meteoroloģiskais rudens, liecina laika prognozes.

Kā ziņots, meteoroloģiskais jeb termālais rudens iestājas, ja vismaz piecas diennaktis pēc kārtas vidējā gaisa temperatūra ir zemāka par +15 grādiem, un tā sākums ir pirmā no šīm dienām.

Pagājušajā gadā Alūksnes un Vidzemes augstienē meteoroloģiskais rudens sākās jau 18.augustā, Kurzemes rietumkrastā tikai 2.septembrī, bet valstī vidēji - 22.augustā jeb piecas dienas agrāk nekā ierasts.

Tuvākajā diennaktī Latvijā būs daļēji mākoņainas debesis un daudzviet īslaicīgi līs. Pūtīs lēns līdz mēreni stiprs ziemeļu, ziemeļrietumu vējš, tā ātrums brāzmās sasniegs 9-14 metrus sekundē, piekrastē gaidāmas brāzmas līdz 17 metriem sekundē.

Minimālā gaisa temperatūra no rīta būs +7..+12 grādi, piekrastē vietām līdz +16 grādiem. Dienā gaiss iesils līdz +13..+17 grādiem, valsts dienvidrietumos - līdz +19 grādiem.

Rīgā naktī uz trešdienu nav gaidāmi būtiski nokrišņi, dienā dažbrīd līs, starp mākoņiem uzspīdēs saule. Ziemeļu, ziemeļrietumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 15 metriem sekundē, nakts sākumā līdz 17 metriem sekundē. Gaisa temperatūra gan naktī, gan dienā svārstīsies ap +15 grādiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu