"Valsts nekustamie īpašumi" īstenos trīs Ārlietu ministrijas augstas gatavības projektus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša / LETA

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) līdz gada beigām īstenos trīs Ārlietu ministrijas (ĀM) augstas gatavības projektus 278 631 eiro vērtībā, izriet no ĀM sagatavotā informatīvā ziņojuma, ko šodien konceptuāli atbalstīja valdībā.

ĀM norāda, ka ar Ministru kabineta (MK) lēmumiem tika atbalstīta ĀM vēlme piešķirt papildu 1,1 miljonu eiro, lai pārbūvētu Latvijas valsts īpašumu Parīzē, kurā ir izvietota Latvijas vēstniecība Francijā un Latvijas pastāvīgā pārstāvniecība Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD).

Kā skaidroja ĀM, VNĪ nevarēs apgūt visu piešķirto finansējumu 1,1 miljona eiro apmērā 2022.gada budžetā un ir iesniegusi ĀM aktuālos augstas gatavības projektu sarakstus un provizoriskās izmaksas, kas attiecināmas uz 2022.gadu.

Paredzēts, ka tiks veikta ģeoloģiskā izpēte pagalmam un blakus esošo ēku un to konstrukciju novērtējums, tehniskās specifikācijas izstrāde Latvijas vēstniecībai Francijā, kas izmaksās 119 631 eiro. Tāpat plānots veikt vēstniecības kompleksa ēku tehnisko ekspertīzi.

Savukārt par 69 000 eiro paredzēti lokāli jumta remontdarbi, ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēmas projektēšana un izbūves darbi un ventilēšanas sistēmas remontdarbi īpašumam Raiņa bulvārī 9, Rīgā.

Par 90 000 eiro iecerēta jumta seguma un jumta nesošo konstrukciju pārbūvei, bēniņu stāva pīrāga atjaunošanas projekta izstrādei un ēkas fasādes daļas sakārtošanas darbiem īpašumā Pils ielā 21, Rīgā.

ĀM uzsver, ka visi iepriekš uzskaitītie projekti ir investīciju projekti, kas tiks pabeigti 2022.gadā. Tāpat ĀM atzīmē, ka VNĪ veiks nepieciešamās iepirkuma procedūras, pēc kuru rezultātu paziņošanas būs zināms precīzs izmaksu sadalījums un iespējamais katra projekta provizoriskais izmaksu pieaugums.

ĀM apņēmusies pēc VNĪ veiktās iepirkumu procedūru rezultātu saņemšanas sagatavot atbilstošu MK rīkojuma projektu par apropriācijas pārdali.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu