"Man varētu būt desmit, simt, nez cik lomu un miljonu, bet, ja nebūs iekšējais miers, tas viss nav nekā vērts," tā pašmāju iemīļotais aktieris Kaspars Dumburs, kuram šodien, 30. augustā, aprit apaļi 35 gadi. Par dažādiem dzīves posmiem un tikpat dažādām pieredzēm teātros un jauno gadu skaitli TVNET tiešsaistes žurnālā "Klik" savā svētku dienā stāsta pats Kaspars.

Sveicieni dzimšanas dienā! Un, ja mēs piefiksējam šo brīdi, - kāda tev ir izjūta, kad paliek 35?

Man ir sajūta, ka nav nekā labāka šai pasaulē kā pieredze.

Gadi ir pieredzes koeficients?

Viennozīmīgi! Es esmu pateicīgs tai pieredzei, tai dzīvei, kāda man bijusi līdz šim, - līdz ar to priecīgs par to ciparu, kas man paliek.

Un kādu izjūtu tev šodien dod citi cilvēki? Ir tikai dienas vidus, bet kāds ģeldīgs novēlējums jau iekritis prātā?

Wow, man ir tik daudz, nu tik daudz apsveikumu, vēl neesmu pieķēries lasīt. Es droši vien vakarā apgulšos un izlasīšu. Vecaistēvs jau no rīta pats pirmais apsveica. Mamma no Vācijas zvanīja, vecāmamma, tētis. Tuviniekus sajust ir īpaši, lai gan nevarēju ar visiem runāt - tikko beidzās mēģinājums.

Laikam, Kaspar, tu esi vienīgais gadījums, kad jauns aktieris nokļuvis jau trešajā lielajā teātrī, nerunājot vēl par nevalstiskajiem. Nacionālajā bija tavas pirmās sezonas un pirmās lielās lomas, tad brīdis Jaunajā Rīgas teātrī, nu jau kādas sezonas Dailes teātrī. Tagad jūties īstajā vietā?

Šobrīd es esmu šeit, tātad, ja esmu šeit, man te ir jābūt. Es uzticos, kā visas lietas notiek. Tā vieta… Vairāk jau atkarīgs no tā, kādā dzīves posmā esmu es pats, kāds man ir gara stāvoklis.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp