Trampa atbalstītā sociālā tīkla lietotne saskārusies ar jaunām problēmām

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Sociālajam tīklam “Twitter” līdzīgais sociālais tīkls “Truth Social”, kura galvenais kurators ir bijušais ASV prezidents Donalds Tramps, joprojām nav pieejams “Google Play” platformā. Kā norāda “Google” pārstāvji, “Truth Social” ir ļoti nozīmīgi trūkumi satura moderācijas sistēmā.

“Truth Social” ir lietotne, kuru iecienījuši daudzi Trampa atbalstītāji. Tomēr tā joprojām neatbilst “Google” noteiktajiem standartiem, tostarp – noteikumiem par naida kurināšanas un vardarbības draudu izteikšanas ierobežošanu.

“19. augustā ziņojām “Truth Social” pārstāvjiem par vairākiem pārkāpumiem attiecībā uz satura moderāciju. Ieviešot efektīvu satura uzraudzības sistēmu, kas ir svarīgs priekšnoteikums “Google Play” platformā, “Truth Social” arī būs pieejams mūsu lietotņu veikalā,” norādīja “Google” pārstāvji. Pagājušajā nedēļā “Truth Social” atzina, ka cītīgi risina problēmas.

Lai arī “Truth Social” ir redzama “Google Play” platformā jau kopš 3. augusta kā “drīzumā publiskota lietotne”, tā joprojām nav pieejama. “Apple” lietotņu veikalā “Truth Social” ir pieejama jau kopš februāra.

Piektdien “Truth Social” māteskompānijas “Trump Technology & Media Group” (TMTG) vadītājs Deivids Nans sacīja, ka “uzņēmumam ir lieliska sadarbība ar “Apple”, bet ar “Google” attiecības ir gaidīšanas režīmā”. Viņš piebilda, ka “Truth Social” pieejamība “Google” platformā ir atkarīga vien no “Google”.

Tehnoloģiju gigants savukārt norādīja CNN, ka TMTG ir saņēmuši vairākas ziņas par to, ka lietotne joprojām neatbilst visām prasībām, tādēļ tā joprojām nav pieejama “Play” platformā.

“Apple” mobilā operētājsistēma liek lietotājiem lejupielādēt lietotnes tikai no oficiālā lietotņu veikala, taču “Android” ierīcēs ir iespējams lejuplādēt lietotnes no jebkura resursa. “Truth Social” nepiedāvā “Android” lietotni savā mājaslapā vai arī kādās citās – trešās puses lietotņu veikalos.

“TMTG nevēlas iztirzāt savas biznesa intereses publiskajā vidē. Mēs gan esam atbildējuši uz visiem “Google” pieprasījumiem. Ticam, ka visiem amerikāņiem ir jābūt piekļuvei “Truth Social”, neatkarīgi no ierīcēm. Ceram, ka “Google” ļaus izvietot “Truth Social” savā platformā pēc iespējas ātrāk,” teikts TMTG ziņojumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu