Kosmētiķe: mūsu seja ir plastmasas atkritumu urna. Lūk, kāpēc!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock, Ekrānšāviņš no video, TVNET kolāža

“99 % masu produkcijas kosmētiskie krēmi satur mikroplastmasu, kas pēcāk nokļūst apkārtējā vidē. Tur to apēd zivis, dzīvnieki, bet pēc tam, secīgi pa barības ķēdi, tā nonāk arī cilvēku organismā. Protams, tas nenāk par labu mūsu organismam," runā ķīmiķe un kosmētiķe Līga Brūniņa. "Mēs gadā uzņemam 200 000 vienību plastmasas!"

"Mēs gadā uzņemam 200 000 vienību plastmasas - gan ēstas, gan sev uzsmērētas. Varbūt tikai plastmasa būtu nekaitīgi, bet, lai iegūtu plastmasu, kas atbilst noteiktām īpašībām, tai tiek pievienotas kaitīgas vielas, kas bojā endokrīno sistēmu,” – raidījumā “Māmiņu klubs” skaidro kosmētikas zīmola “Labrains” izveidotāja, ķīmiķe Līga Brūniņa. "Šīs vielas tiek pievienotas, lai radītu pufīgāku, baltāku vai dzeltenāku krēmu, un tās ir īpaši bīstamas bērnu veselībai."

Līga arī atgādina, cik svarīgi ir domāt ilgtermiņā un nepiesārņot ne tikai savu organismu, bet kaitīgās vielas nenodot arī nākamajām paaudzēm.

"Smērē sev virsū, cik gribi, kaut gan kādēļ sev nodarīt pāri, ja var to nedarīt; bet nenodod to nākamajām paaudzēm un nedari pāri dabai," uzskata Līga. 

Kas, pēc kosmētiķes domām, ir vissvarīgākais sejas kopšanā? "Tas, ko māca visām korejietēm aziātēm jau no bērnības, - sejas attīrīšana. Sejas krēms ir pat sekundārs - vissvarīgākais ir attīrīt.

Mūsu seja ir kā atkrituma urna, pilna ar visādām plastmasām - mēs varam likt to aktīvo vielu, cik gribam, bet viņai nav kur tikt klāt un iedarboties," atbild kosmētiķe. 

Ko Līga Brūniņa neiesaka? "Neko, kur ir sulfāti, fosfāti, SLES, SLS."

Vairāk skaties raidījumā "Māmiņu klubs".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu